Primorac želi reakciju, Jadran da ponovi izdanje iz prve utakmice

U subotu se u Kotoru nastavlja finalna serija, Novljani lagano slavili u prvom susretu

2192 pregleda 0 komentar(a)
Foto: PVK Jadran
Foto: PVK Jadran

Prvi meč finalne serije je pokazao zašto su vaterpolisti Jadrana favoriti da nastave dominaciju u crnogorskom prvenstvu.

Slavili su na svom bazenu 9:4 protiv Primorca, a druga utakmica - koja se igra sjutra u Kotoru od 17.30 - trebalo bi da ponudi odgovor na pitanje da li je tim Ranka Perovića spreman da okrene situaciju.

Finale se igra na tri trijumfa, Primorac nema šta da čeka ako želi da se bori za titulu.

"Imali smo veoma loš dan u Herceg Novom. Ipak, dugo je finale, treba pobijediti tri utakmice - nema panike, ima vremena da ispravimo stvari koje nisu bile dobre", rekao je kapiten Primorca Marko Gopčević i dodao:

"Sada moramo da odbranimo domaći bazen, ali to će biti realno samo ako budemo bolji nego u prvoj utakmici. Falilo nam je agresivnosti, pogotovo u napadu. Bilo je mnogo grešaka, a Jadran nas je udaljio od gola. Moramo da pokažemo više strpljenja u napadu s igračem više", istakao je Gopčević.

Novljani, s druge strane, mirnije čekaju duel u bazenu "Zoran Džimi Gopčević".

"Prvi meč je okarakterisan kao biti ili ne biti za nas. Dobili smo ga, bili veoma dobri, ali za osvajanje titule su potrebne tri pobjede. Odmah smo se fokusirali na prvi naredni meč, a trijumf u Kotoru bi značio mnogo. Odbrana ponovo mora da bude na nivou, a napad i može bolje. Ipak, bitno je da nametnemo svoj stil, sa mnogo plivanja. Očekujem veliku borbu i pobjedu koja bi nas primakla tituli", kaže golman Jadrana Darko Đurović.

Bonus video: