Primorac uzvratio udarac Jadranu - 1:1 u finalnoj seriji

Kotorani slavili 6:4, vodili su i 6:1

11269 pregleda 30 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Wpolo.me
Foto: Wpolo.me

Primorac je pokazao zube Jadranu, odigrao fenomenalno samo tri dana nakon što je glatko poražen u Herceg Novom u prvom meču finalne serije plej-ofa za vaterpoliste.

U bazenu "Zoran Džimi Gopčević" dilema nije postojala - pitao se tim Ranka Perovića koji je slavio 6:4.

Utisak je bio ubjedljiviji nego rezultat, jer su Novljani prvi gol postigli tek dva minuta prije kraja treće četvrtine - tada su smanjili na 3:1.

"Izuzetno težak meč je iza nas, prije svega na fizičkom planu. Analizirali smo greške iz Herceg Novog, donekle promijenili neke segmente igre - sveli smo Jadran na pozicioni napad i to je na kraju dalo rezultat. Sada se okrećemo narednoj utakmici koja će, po mom mišljenju, biti jedna od najtežih, ako ne i najteža u ovoj finalnoj seriji", rekao je bek Primorca Dušan Matković.

Domaćin je vodio i 6:1, Jadran je u finišu samo ublažio poraz.

"Kao što sam i rekao prije početka serije - svaka utakmica će biti izuzetno teška. Poslije odlične partije na Škveru, večeras je od starta krenulo sve u smjeru koji nije dobar za nas. Nismo iskoristili neke svoje šanse, a onda se vidjelo da su igrači i malo umorni. Očekujem da u trećoj utakmici budemo na nivou i da dođemo do trijumfa koji bi nas primakao tituli", istakao je trener Jadrana Petar Radanović.

Aljoša Mačić je bio trostruki strijelac u Primorcu, dva puta se upisao Marko Mršić, a jednom Marko Gopčević.

Kod Jadrana, dva gola je postigao Uroš Vučurović, po jedan Marko Petković i Matija Sladović.

Treća utakmica finala se igra u utorak u Herceg Novom.

Šampion će biti tim koji stigne do tri pobjede.

Bonus video: