Bokeljski derbi u Novom - treća epizoda finalnog obračuna

Vaterpolisti Jadrana i Primorca od 19 sati nastavljaju finalnu seriju - nakon dva duela rezultat je 1:1

3339 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Vuk Ilić
Foto: Vuk Ilić

Prve dvije utakmice finalne serije plej-ofa za vaterpoliste nisu dale odgovor ko je bliži tituli prvaka Crne Gore.

Jadran je u prvom susretu bio ubjedljiv, slavio je rezultatom 9:4, potom je na sličan način uzvratio Primorac - u Kotoru je bilo 6:4, mada je imao i prednost od 6:1...

Da li ima favorita pred treći duel koji je na programu večeras od 19 sati u Herceg Novom?

"Nema tu mnogo priče, u drugoj utakmici smo jednostavno nadigrani. Primorac je nametnuo ritam koji nam nije odgovarao - sporije se plivalo, sporiji su bili napadi. To je sve ono što ne prija brzoj ekipi koja igra na kontranapad. Bili smo slabiji u pozicionom napadu, a dvije i po četvrtine nismo dali gol. Ne znam da li se to desilo u istoriji Jadrana", kaže Danilo Radović.

Sada bitnu ulogu ima i psihološki momenat - treća utakmica, a igra se na tri pobjede, mogla bi da usmjeri finalnu seriju.

"Možda je sada Primorac rasterećeniji. Ali, igramo kod kuće, imaćemo podršku sa tribina kao najjači motiv da dođemo do pobjede. Ova utakmica je najvažnija, jer ko god da dobije biće korak od trofeja", poručuje Radović.

Aljoša Mačić je bio najefikasniji igrač Primorca u subotu, mrežu Novljana je tresao tri puta.

"Odigrali smo odlično, nadam se da će tako biti i u Herceg Novom. Od početka sezone se spremamo za finale i znali smo da će svaka utakmica biti uzbudljiva. Vjerujem da možemo da ponovimo igru u odbrani koju smo pokazali u Kotoru, a u napadu sam siguran da možemo još bolje", ističe Mačić.

U 10 mečeva ove sezone Jadran je slavio u šest, Primorac se radovao četiri puta.

"Nema tajni između ove dvije ekipe. Optimista sam pred treću utakmicu, nećemo se povući. Želimo trijumf koji bi nas doveo na korak od titule", zaključio je Mačić.

Bonus video: