Bokeljski derbi broj 12 - rasplet ili slijedi majstorica?

Vaterpolisti Primorca i Jadrana sjutra u Kotoru (19) igraju četvrti meč finalne serije plej-ofa. Domaćin bez prava na grešku, Novljani ciljaju novu titulu

2540 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Vuk Ilić
Foto: Vuk Ilić

Okršaj broj četiri u finalnoj seriji plej-ofa, ukupno 12. meč u sezoni, mogao bi u teoriji da bude i posljednji koji će u ovoj kampanji odigrati vaterpolisti Jadrana i Primorca.

Ali, u Kotoru je raspoloženje takvo da niko ne želi ni da pomisli na neuspjeh koji bi značio i definitivan kraj šampionskih snova.

Primorac je, dakle, pod pritiskom pred duel koji je na programu sjutra u 19 sati, jer popravnog nema nakon što su Novljani u prva tri meča finala dva puta odbranili domaći bazen.

Jadran je u oba susreta prilično lako slavio u Novom, Primorac se na isti način revanširao u bazenu "Zoran Džimi Gopčević".

Želi i mora to da uradi još jednom. I da tenziju preseli na Škver...

"Nema mnogo prostora za kalkulacije, moramo da budemo mnogo bolji nego u prethodnoj utakmici ako želimo da ostanemo u igri za titulu. Domaćini smo, vjerujem da ćemo iskoristiti tu prednost i izboriti majstoricu. A onda bi sve bilo moguće", rekao je mladi napadač Primorca Marko Mršić.

Drugi meč u Kotoru i drugo poluvrijeme treće utakmice u Novom su put koji mladi tim Ranka Perovića treba da slijedi.

"Odbrana mora da bude na najvećem nivou, od prvog do posljednjeg trenutka. Baš kao što je to bio slučaj u drugom meču u kojem smo zasluženo slavili. Vjerujem da serija još nije gotova, očekujem trijumf", naveo je Mršić.

On je počeo sezonu u kapici Katara, kasnije je pojačao Primorac i dobio šansu da se bori za trofeje.

"U ovakvim mečevima prevagu može da napravi i želja. Onaj koji bude više želio trijumf, do njega će i doći. Ekipe su ujednačene kada je u pitanju kvalitet, ali neophodno je da budemo agresivniji nego što smo bili u nekim ranijim duelima. I podrška s tribina je bitan faktor, znam da ona neće izostati. A na nama je da to na pravi način iskoristimo i izborimo peti meč", istakao je Mršić.

U Jadranu priželjkuju da se serija završi sjutra na bazenu najvećeg rivala.

"Ako ne nametnemo ritam koji želimo, onda nema šta da tražimo u Kotoru. I ako je glava mirna, onda je lakše sprovesti taktičke zamisli u djelo, samim tim bismo bili i blizu cilja", rekao je trener Jadrana Petar Radanović.

Ali, put do trofeja je dugačak i komplikovan.

"U prvom meču finala smo, od ukupno 11 međusobnih duela ove sezone, najmanje oscilirali. Pitanje je da li je realno da tako nešto ponovimo, ali potrudićemo se da greške svedemo na minimum. Fokus je najvažniji, u njemu je ključ ovog meča i kompletnog finala", zaključio je Radanović.

Eventualna majstorica bi se igrala u utorak u Herceg Novom.

Bonus video: