Jadran se plasirao u Ligu šampiona

Tim sa Škvera savladao Marsej i u revanšu
60 pregleda 4 komentar(a)
VK Jadran Carine, Foto: Luka Zeković
VK Jadran Carine, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.10.2017. 18:22h

Elita će opet doći u Herceg Novi - vaterpolisti Jadran Carina su se plasirali u Ligu šampiona drugi put u posljednje tri godine.

Crnogorski šampion je sa dvije pobjede eliminisao Marsej u plej-ofu - nakon 7:6 u Francuskoj, večeras je u Igalu bilo 9:7 za izabranike Vladimira Gojkovića.

Jadran je tako "kupio" makar još 14 utakmica u Evropi ove sezone, i to protiv najboljih ekipa na Starom kontinentu.

Marsej je samo jednom vodio u revanšu (4:3 u finišu druge četvrtine golom Anta Vukičevića), a Jadran je četiri puta tokom meča imao plus dva.

Naizgled, neizvjesnosti nije bilo, ali Marsej je imao svojih šansi. Srećom, nije ih iskoristio, pa je Jadran ostavio francusku ekipu bez Lige šampiona drugu godinu zaredom...

"Objektivno, morali smo bolje da odigramo, mnogo bolje. Puno smo promašivali, a istakao se, kao i u prvom meču, Miloš Šćepanović na golu Marseja. Imali smo dosta otvorenih šuteva, loših procjena, ali nemam šta da zamjerim igračima", rekao je Gojković.

Danil Merkulov je sa tri gola bio najbolji u domaćem timu, po dva puta su pogađali Aleksa Ukropina i Marko Petković, a po jednom Dragan Drašković i Đuro Radović, koji je bio posljednji strijelac na utakmici.

"Dali smo maksimum, željeli smo da se plasiramo u elitu. Većina naših igrača prvi put igra ovakve utakmice, a vrlo brzo će se sastati sa najboljih ekipama i igračima na planeti", dodao je Gojković.

Rezultati plej-ofa: Sintez - Breša 8:7 (prvi meč 9:11), Jadran Carine - Marsej 9:7 (7:6), OSC - Spartak Volgograd 12:7 (14:7), Sabadelj - Crvena zvezda 11:8 (6:6).

Poznato je i u kojoj grupi će igrati Novljani u Ligi šampiona - rivali će biti Solnok, Pro Reko, Špandau, Eger, AZC Alfen, Steaua i Sabadelj.

Jadran Carine - Marsej 9:7 (2:1, 2:3, 3:2, 2:1)

Igalo - Bazen Instituta "Simo Milošević". Gledalaca: 500. Sudije: Kun (Mađarska), Bender (Njemačka). Igrač više: Jadran Carine 4 (2), Marsej 6 (5).

Jadran Carine: Kandić, Ukropina 2, Popadić, Kriještorac, D. Banićević, Merkulov 3, B. Banićević, Gardašević, Radović 1, Spaić, Drašković 1, Petković 2, Tešanović.

Marsej: Hovhanisjan, Hepelman, Olivon, Konstantin-Bikari, Marković, Verno, Kremers-Tejlor 1, Đurđić 1, Marion-Verno, Kovačević 2, Vukičević 2, Kamarasa 1, Šćepanović.

Bonus video: