Ivovićev oproštaj od kapice reprezentacije: Nisam 100 odsto spreman za novi olimpijski ciklus

"Prošle godine mi je prvi put bilo teško da idem na pripreme reprezentacije. Osvojio sam sa Rekom Ligu šampiona 7. juna, a tri dana kasnije bio sam na pripremama nacionalnog tima", rekao je jedan od najboljih vaterpolista na svijetu

10237 pregleda 27 komentar(a)
Foto: Aleksandra Krupanič
Foto: Aleksandra Krupanič

I moglo je da se nasluti da je Aleksandar Ivović na Olimpijskim igrama u Tokiju posljednji put igrao za vaterpolo reprezentaciju Crne Gore, a sada može da se kaže i da je odluka konačna - legendarni as se oprostio od kapice "ajkula".

Jedan od najboljih vaterpolista na svijetu, koji je u februaru napunio 36 godina, odlučio je da završi reprezentativnu karijeru koja je trajala od kraja 2006.

"Nisam spreman da 100 odsto odradim olimpijski ciklus. Bilo bi sebično da nastupam na dva takmičenja i mladom igraču otmem neprocjenjivo iskustvo. Imam 36 godina, ne 26, zato i nije čudno što sam odlučio da se oprostim od nacionalnog tima", rekao je Ivović za Pobjedu.

Ivović je sa crnogorskom reprezentacijom bio prvak Evrope u Malagi 2008, a sa najvećih takmičenja ima i srebrne medalje sa EP Ajndhovena, Beograda i Budimpešte, kao i sa Svjetskog prvenstva u Barseloni...

Sa Pro Rekom, čiji je i sada član, tri puta je osvajao Ligu šampiona.

"Prošle godine mi je prvi put bilo teško da idem na pripreme reprezentacije. Osvojio sam sa Rekom Ligu šampiona 7. juna, a tri dana kasnije bio sam na pripremama nacionalnog tima. Iskren da budem, uhvatio sam sebe kako gledam u sat kada će trening da se završi. To mi se nije svidjelo, jer ranije nikad to nisam radio", istakao je popularni Leka.

Bonus video: