Perković: Cilj je da odemo u Strazbur, nedostajaće nam Ivović

Podgorica domaćin finalnog turnia evropskih kvalifikacija za Svjetsku ligu - "ajkule" u četvrtak (19) igraju sa Francuskom

5194 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Fina.org
Foto: Fina.org

U Podgorici u četvrtak počinje finalni turnir evropskih kvalifikacija za Svjetsku ligu.

Crna Gora brani tron u ovom takmičenju, a cilj "ajkula" u Podgorici je da budu među tri prvoplasirane ekipe i plasiraju se u super finale Svjetske lige koje je na programu u julu u Strazburu.

Crna Gora je prije nekoliko dana počela pripreme, a sinoć je u Trebinju, u prijateljskom meču poražena od Srbije 11:10.

"Imaćemo još nekoliko treninga, vjerujem da ćemo biti spremni da pružimo maksimum i da ćemo odigrati najbolje što možemo. Domaćini smo, cilj je da budemo među tri najbolje ekipe i da se plasiramo na finalni turnir u Strazburu", kazao je Miroslav Perković.

Upravo je Francuska, domaćin super finala, protivnik ekipi Vladimira Gojkovića. Meč u četvrtak počinje u 19 časova.

"Respektabilan tim, koji godinama unazad igra dobro i ostvaruje odlične rezultate. Pripremaju se za Olimpijske igre u Parizu i imaju kvalitet, ali favoriti smo i očekujem da prođemo prvu prepreku. Uvijek je bitno kada smo domaćini, nedavno smo dočekali da igramo u Kotoru nakon toliko godina i bila je odlična atmosfera. U Podgorici će možda biti i bolja, to bi nam pomoglo u svim mečevima na ovom turniru."

Crna Gora je u grupnoj fazi igrala sa Mađarskom i oba puta izgubila.

"Primili smo dosta golova u porazima od Mađarske, ali Mađari igraju takav vaterpolo. Mi se nismo snašli u tom odnosu snaga, odbrana jeste bila problem. Nadam se da ćemo ispraviti neke stvari i napraviti korekcije, mada nije lako raditi na svemu tome kada se okupite na svega nekoliko dana, kada igrači dođu iz klubova širom Evrope", smatra Perković.

Vaterpoliste ove godine, osim Svjetske lige, očekuju Evropsko i Svjetsko prvenstvo. Kada se dodaju utakmice odigrane u klubovima tokom sezone, jasno je da je ritam paklen...

"Težu godinu nisam imao u karijeri. Odigrao sam preko 50 mečeva za klub, sa reprezentacijom me čekaju dva velika takmičenja - Svjetsko i Evropsko prvenstvo, Svjetska liga... Ali, svi smo ovdje zbog istog cilja, atmosfera je prava i svi želimo da ove godine napravimo nešto bitno.

Prije dva dana jedan od najboljih vaterpolista na svijetu, Aleksandar Ivović saopštio je da se oprašta od kapice "ajkula". Ivović će nedostajati saigračima u bazenu.

"Živa legenda, čovjek koji će nam nedostajati i u bazenu i van njega. Svi znamo šta je uradio u karijeri, koliko je postigao i sa 36 godina je bilo možda i vrijeme da se oprosti od reprezentacije. Naravno da bez takvog igrača ništa neće biti isto i sada ćemo vjerovatno igrati drugačiju odbranu, jer nema zamjene za najboljeg beka na svijetu", poručio je Perković.

Bonus video: