Averka novi vaterpolo reprezentativac Crne Gore: Daću maksimum u kapici sa crnogorskim grbom

Averka će se "ajkulama" priključiti na narednom okupljanju i biće na raspolaganju pred Svjetsko prvenstvo

11658 pregleda 27 komentar(a)
Foto: VPSCG
Foto: VPSCG

Konstantin Averka je novi reprezentativac vaterpolo reprezentacije Crne Gore, potvrđeno je iz Vaterpolo plivačkog saveza.

Averka će se "ajkulama" priključiti na narednom okupljanju i biće na raspolaganju pred Svjetsko prvenstvo koje se od 18. juna do 3. jula održava u Mađarskoj.

Crna Gora je na Svjetskom prvenstvu u grupi A sa domaćinom Mađarskom, Brazilom i Gruzijom.

"Radi se o izuzetnom igraču, za koga su se interesovale brojne velike reprezentacije. Već tri godine pokušavamo, i od ovog ljeta on će zvanično biti u konkurenciji za naš tim. Itekako će pojačati konkurenciju pred ova dva velika takmičenja koja nas očekuju", poručio je selektor Vladimir Gojković.

Bjelorus, koji je do prošle sezone nastupao za Jadran (stigao 2018. godine), trenutno nosi kapicu španskog Sabadelja (u društvu sa reprezentativcem Dušanom Banićevićem), i osvojio je ove godine Euro kup. Rođen je 1997. godine, u Jadran je stigao iz Šturma, i igrač je lijeve strane.

Averka je izrazio veliko zadovoljstvo što će biti dio jedne od najboljih reprezentacija svijeta.

"Od 2019. imam želju da igram za crnogorsku reprezentaciju, i to se sada ispunilo. Ono što mogu obećati je da ću dati maksimum u kapici sa crnogorskim grbom", poručio je Averka.

Naše vaterpoliste tokom ljeta očekuju veliki izazovi. Poslije Svjetskog prvenstva u Budimpešti, kratke pauze, nastupaće krajem avgusta na EP u Splitu.

Bonus video: