Mršić: Doći će rezultati kad budemo konstantni

Mladi vaterpolista Primorca oduševio na završnom turniru evropskih kvalifikacija za Svjetsku ligu u Podgorici

2889 pregleda 6 komentar(a)
Budućnost Crne Gore: Marko Mršić, Foto: Krsto Vulović
Budućnost Crne Gore: Marko Mršić, Foto: Krsto Vulović

Cilj nije ostvaren, vaterpolisti Crne Gore krajem jula u Strazburu neće braniti trofej u Svjetskoj ligi, ali poslije završnog evropskog kvalifikacionog turnira u Podgorici nema mnogo razloga za očajavanje.

Podmlađene “ajkule” su preskočile prvu prepreku protiv Francuske, imale dvije šanse da se domognu makar 3. mjesta, ali su u ovom trenutku Italija i Španija bile iskusnije, bolje, jače... Tim Vladimira Gojkovića se dugo držao protiv “setebela”, protiv “crvene furije” izjednačio nakon velikog minusa, a za nešto više je nedostajao lider u bazenu, kakvi su godinama bili Aleksandar Ivović i Draško Brguljan.

Jedan od najboljih vaterpolista svijeta se i zvanično oprostio od reprezentativne kapice, vjerovatno je i kapiten rekao posljednju riječ na Olimpijskim igrama u Tokiju, zbog čega je Gojković dao šansu novim snagama, momcima koji bi trebalo da budu aduti više nego deceniju.

Jedan od njih je 19-godišnji Marko Mršić, koji je ostavio sjajan utisak na bazenu “Morača”.

- Mislim da možemo da budemo zadovoljni, iako rezultat nije bio dobar. Pokazali smo karakter, vraćali se uz velikog minusa, ali smo i pravili veliki broj grešaka. Kada bude više konstantnosti u našoj igri, onda će i rezultati biti bolji - naglasio je mladi Tivćanin.

”Ajkule” su šansu za odlazak u Strazbur propustile porazom od Italije (9:7), kada su vodile na poluvremenu, a onda poslije minus tri došle do napada za izjednačenje. Protiv rasplivanih Španaca u meču za 3. mjesto nije bilo takvih šansi, iako je Crna Gora u jednom trenutku izjednačila.

- Naravno da je cilj da se pobijedi, a nas je u nekim situacijama, kao protiv Italije, napustila i sreća. Bilo je dobrih stvari, ali moramo da nastavimo da radimo, da popravimo ono što nije išlo i siguran sam da će na narednima takmičenjima to izgledati dosta bolje. Ovo je mlad tim koji samo može da raste, ali potrebno je vrijeme i strpljenje. Na primjer, na turniru u Podgorici je bilo dosta bolje nego u dva meča sa Mađarskom u grupi i to bi trebalo da nam bude dodatni motiv da pojačamo rad - rekao je adut Primorca.

Iako je uz golmana Petra Tešanovića ostavio najbolji utisak u Podgorici, Mršić smatra da je još daleko od nivoa koji može da dostigne.

- Zadovoljan sam kako je sve izgledalo, ali kao što sam rekao za tim, tako mislim i za sebe - postoji mnogo prostora za usavršavanje i sigurno neću odustati dok ne ispunim svoje snove. A.H.

Bonus video: