Moskov i Panionios sanjaju polufinale i plasman u Evropu

Nekadašnji vaterpolista Jadrana Nikola Moskov igra još jednu odličnu sezonu u grčkom šampionatu

5593 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Moskov je ljetos stigao u Panionios, Foto: Panionios
Nikola Moskov je ljetos stigao u Panionios, Foto: Panionios

Crnogorska vaterpolo kolonija je u Grčkoj je sve brojnija, ali jedna je konstanta - bivši golgeter Jadrana i potencijalni reprezentativac Nikola Moskov je tamo već pet godina. Ljetos je kapicu Apolona, u kojem je igrao četiri sezone, zamijenio crveno-plavom Panioniosa i igra još jednu odličnu kampanju u grčkoj ligi.

Moskov je četvrti strijelac grčkog šampionata, a njegov tim danas počinje četvrtfinalnu seriju protiv PAOK-a u kojoj ima velike ambicije.

- Ako eliminišemo PAOK, biće to najveći klupski uspjeh još od 2013. godine. Tada je Panionios posljednji put igrao u polufinalu plej-ofa - rekao je Moskov za “Vijesti”.

Sezona je do sada odlična, ali može da bude još bolja.

- Nisam pogriješio što sam došao. Iako sam imao ponude iz Francuske i Španije, odlučio sam da ostanem u Grčkoj i dođem u klub koji je od početka pregovora imao jasan cilj sa mnom. Panionios je prošle sezone bio osmi u ligi od 12 timova, a ove je sistem drugačiji i prvenstvo broji 16 ekipa, pa je i teže. Međutim, imali smo nekoliko izvanrednih partija, pobjeđivali smo dva puta Peristeri, po jednom Apolon i Vuljagmeni, timove koji su na papiru jači od nas - kazao je Moskov.

Regularni dio grčkog šampionata se ove sezone igrao po sistemu dvije grupe od po osam ekipa. Po dvije prvoplasirane (Olimpijakos i Apolon iz grupe A, te Vuljagmeni i Panionios iz B) direktno su se plasirale u četvrtfinale. A sada, polufinale je za Panionios realan cilj.

- Ako prođemo među četiri najbolje ekipe, to znači i da bismo osigurali plasman u kvalifikacije za evropska takmičenja, što bi bio odličan rezultat. Vjerujem da možemo da savladamo PAOK, ali i da ću biti na nivou partija iz većeg dijela sezone - zaključio je Moskov.

Bonus video: