Počele pripreme "ajkula", stigao i novajlija Averka

Crnogorski vaterpolisti u Herceg Novom krenuli s treninzima u susret Svjetskom prvenstvu (21. jun - 3. jul)

7659 pregleda 5 komentar(a)
Aljoša Mačić, Foto: Krsto Vulović
Aljoša Mačić, Foto: Krsto Vulović

Desetak dana nakon učešća na turniru evropskih kvalifikacija za Svjetsku ligu crnogorski vaterpolisti su se vratili u bazen - jedan dio nacionalnog tima je danas u Herceg Novom počeo pripreme za drugi dio godine u kojem slijede Svjetsko prvenstvo u Mađarskoj (krajem juna), te Evropski šampionat u Splitu u drugoj polovini avgusta.

"Ajkule" se nisu plasirale na finalni turnir Svjetske lige, pa će i tok priprema između dva velika takmičenja biti nešto drugačiji. Sada - dok se ekipa ne kompletira, Vladimir Gojković će u Herceg Novom, kasnije i u Nikšiću, raditi sa igračima iz domaćih klubova.

- Svjetsko prvenstvo je za mjesec i po, vjerujem da ćemo pripreme na Škveru i u Nikšiću iskoristiti na pravi način - rekao je bek Aljoša Mačić.

Naši vaterpolisti su na kvalifikacionom turniru za Svjetsku ligu u Podgorici bili četvrtoplasirani. Pobijedili su Francusku, onda su poraženi od Italije i Španije.

- Rezultatski - turnir nije bio dobar, ali za mladu ekipu je svaka utakmica protiv jakih timova kakvi su Italija i Španija bitna i šansa da napreduje. Siguran sam da su nam dueli u Podgorici dosta pomogli - istakao je Mačić.

Rivali u grupi na Svjetskom prvenstvu su domaćin Mađarska, te Brazil i Gruzija.

- Borićemo se za prvo mjesto sa Mađarima, koji su nas savladali oba puta u regularnom dijelu Svjetske lige ove sezone. Sigurno će biti teško, a protiv Brazila i Gruzije moramo da mislimo samo o pobjedi - dodao je Mačić.

Na pripremama je i novo lice u reprezentaciji - Bjelorus Konstantin Averka, koji je juče stigao u Crnu Goru nakon što je nedavno dobio zeleno svjetlo od FINA da nosi kapicu "ajkula". Bivši je igrač Jadrana, a ovu sezonu je proveo u Sabadelju, s kojim je u društvu Dušana Banićevića osvojio Evrokup.

Bonus video: