"Ajkule" u jeku priprema za SP: Mađarska je poseban izazov

Savo Ćetković i Vlado Popadić poručuju da će mlada reprezentacija pokazati potencijal na velikom takmičenju

2751 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Vaterpolo reprezentaciju Crne Gore za nešto manje od mjesec (21. juna) čeka početak Svjetskog prvenstva u Mađarskoj.

Situacija se promijenila, "ajkule" na velika takmičenja sada ne idu sa velikim ambicijama, ali i mlada ekipa gori od želje za dokazivanjem.

Tako je bilo na finalnom turniru Svjetske lige u Podgorici, tako će biti i u Budimpešti, pa i u Splitu na Evropskom prvenstvu krajem avgusta.

"Iza mene je veoma uspješna sezona u kapici Šapca i došao sam motivisan na pripreme. Mlada smo ekipa, na novom početku, ali Svjetsko prvenstvo samo po sebi inspiriše i vjerujem da ćemo se pokazati u pravom svjetlu", rekao je centar Savo Ćetković.

Mađarska je uvijek bila posebna inspiracija.

"Znamo kakva je publika tamo, kakva su Mađari ekipa i to je prava prilika za dokazivanje. Teško da je moglo da bude teže, ali takav rival nam daje dodatni motiv", istakao je Ćetković.

Nacionalni tim trenira u Herceg Novom, a od nedjelje do utorka će boraviti u Podgorici, gdje ga čeka sparing sa Marsejom.

"Koristiće nam sparing sa Francuzima. U pitanju je jaka ekipa, koji se priprema za finalni turnir Lige šampiona i za ovaj momenat je to pravi tim za trening", dodao je Ćetković.

Vlado Popadić jedva čeka da počne Svjetsko prvenstvo.

"Ovo ljeto je takvo, imamo Svjetsko i Evropsko prvenstvo u samo dva i po mjeseca. Biće veoma teško, posebno na SP, gdje nas u grupi čeka domaćin Mađarska. Pripreme idu dobro, siguran sam da ćemo spremni dočekati takmičenje", rekao je Popadić.

Crna Gora će u grupi na SP igrati sa Mađarskom, Brazilom i Gruzijom.

Bonus video: