Pro Reko na peterce do jubilarne 10. titule, Ivović podigao pehar

Italijanski velikan se upisao u listu klubova koji su osvajali najveće titule dvocifren broj puta

12635 pregleda 11 komentar(a)
Foto: LEN
Foto: LEN

Real Madrid u fudbalu i košarci, Barselona u rukometu, moskovski CSKA u odbojci i od večeras Pro Reko u vaterpolu - italijanski gigant se upisao u listu timova koji su u najvećim kolektivnim sportovima u muškoj konkurenciji osvajali dvocifren broj najvažnijih evropskih titula, jer je nakon velike drame i peteraca savladao Novi Beograd (17:16).

Tim Igora Milanovića je 50 sekundi prije kraja, šestim golom izuzetno raspoloženog Nikole Jakšića, poveo 13:12, ali je italijanska ekipa izjednačila petim pogotkom Gerga Zalankija 12 sekundi prije posljednje sirene, u napadu sa igračem više.

Njih dvojica su bila u centru pažnje i prilikom izvođenja peteraca. Jakšić je pogodio stativu, a Zalanki postao heroj i donio veliko slavlje Italijanima...

Šampionski pehar podigao je kapiten Pro Reka i legenda crnogorskog i svjetskog vaterpola Aleksandar Ivović, koji je dao prvi peterac za svoj tim.

U penal seriji je promašio srpski reprezentativac iz Tivta, Dušan Mandić, čiji je šut zaustavio Marko del Lungo, dok je za Reko neprecizan bio samo Aron Janger, koji je pogodio prečku.

Bonus video: