Primorac bez Crepulje sanja prolaz

"Mi, prije svega, želimo da kroz ove utakmice podignemo nivo igre, a ako se ukaže šansa da iznenadimo, uradićemo sve da je iskoristimo", rekao je Marko Gopčević
56 pregleda 0 komentar(a)
Marko Gopčević, Foto: Boris Pejović
Marko Gopčević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.10.2017. 09:04h

Primorac je plasmanom na drugi kvalifikacioni turnir za Evrokup ispunio očekivanja kada je u pitanju međunarodna scena ove sezone, a sada ga očekuje gotovo nemoguća misija u namjeri da napravi iskorak.

Kotorane čeka drugi, posljednji turnir kvalifikacija u Budimpešti, a rivali su mu Ferencvaroš, inače aktuelni osvajač Evrokupa, splitski Jadran i španski Mataro.

Dva tima prolaze, FTC je apsolutni favorit, Splićani za drugo mjesto, a Primorac se nada da bi u duelu sa Jadranom mogao da borbu za prolaz učini zanimljivijom.

Sve planove, međutim, kvari izostanak prehlađenog Damira Crepulje, od kojeg mnogo toga zavisi u napadu ekipe Petra Vica.

"O Ferencvarošu ne treba trošiti riječi, odlična je ekipa i favorit na ovom turniru. Potom se prednost daje Jadranu, koji je ove sezone dosta jači i samim tim ima i veće ambicije u svim takmičenjima. Mi, prije svega, želimo da kroz ove utakmice podignemo nivo igre, a ako se ukaže šansa da iznenadimo, uradićemo sve da je iskoristimo", rekao je Marko Gopčević i dodao:

"Bićemo oslabljeni bez Crepulje, to nije mali hendikep. Ali, naša obaveza je da damo sve od sebe u sve tri utakmice na turniru. Pa da vidimo za koliko je to dovoljno", jasan je Gopčević.

Mataro je bio rival Primorcu i na prvom turniru kvalifikacija (Kotorani su slavili rezultatom 12:8) i bez dileme je najslabija ekipa u grupi.

"Najvažnije je da kroz duele u Budimpešti popravimo kvalitet igre, za to ima prostora. Jer, već narednog vikenda nas u regionalnom takmičenju čeka gostovanje Mornaru koje bi moglo da bude veoma bitno u borbi za opstanak. Kao što je poznato, Primorac je ponovo promijenio veliki broj igrača pred start sezone i potrebno je vrijeme da se sve uklopi onako kako bismo željeli", zaključio je Gopčević.

Crnogorski predstavnik prvi meč igra večeras od 19.30 časova protiv Ferencvaroša, sjutrašnji protivnik je Mataro (17.45), a u nedjelju se turnir završava duelom sa Jadranom (12.45).

Bonus video: