Bez Spaića i Ukropine na SP u Budimpešti, Averka spreman za prvo veliko takmičenje

„Smatram da je ovo najbolji tim koji smo mogli da odaberemo u ovom trenutku, s obzirom na sve povrede i probleme koje smo imali. Vjerujem da će svaki od ovih momaka nakon Svjetskog prvenstva biti bolji igrač nego što je bio”, rekao je selektor

9256 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Vuk Ilić
Foto: Vuk Ilić

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković odredio je spisak od 15 igrača koji će konkurisati za Svjetsko prvenstvo u Budimpešti (21. jun do 3. jul).

Konačni spisak biće određen dva dana prije prvog nastupa na Margitsigetu, a dvije rezerve mogu da ostanu uz tim u slučaju koronavirusa.

Gojković je odlučio da u glavni grad Mađarske ne vodi Vladana Spaića, na poziciji centra su prednost dobili Miroslav Perković, Savo Ćetković i Dušan Banićević, a nema ni ljevorukog Alekse Ukropine koji nije ni bio na ljetnjim pripremama.

„Treniramo od 9. maja, smatram da je ovo najbolji tim koji smo mogli da odaberemo u ovom trenutku, s obzirom na sve povrede i probleme koje smo imali. Vjerujem da će svaki od ovih momaka nakon Svjetskog prvenstva biti bolji igrač nego što je bio”, rekao je Gojković.

Nedostaje i Aljoša Mačić zbog povrede kuka...

Debitant će biti Bjelorus Kanstantin Averka, koji je nedavno dobio crnogorski pasoš.

„Ajkule” sjutra putuju u Beograd, a do polaska u Budimpeštu 20. juna će trenirati i u Bečeju, gdje će im sparing partner biti Sjedinjene Američke Države.

Rivali u grupi A su Mađarska, Brazil i Gruzija. Pobjednik ide direktno u četvrtfinale, a drugoplasirani i trećeplasirani će u osminu finala.

Spisak: Dejan Lazović, Petar Tešanović, Lazar Andrić (golmani), Marko Mršić, Uroš Vučurović, Uroš Čučković, Vlado Popadić, Kanstantin Averka, Vasilije Radović, Miroslav Perković, Dušan Matković, Marko Petković, Savo Ćetković, Bogdan Đurđić, Dušan Banićević.

Bonus video: