Gojković: Za ovaj tim nema većeg izazova od duela sa Mađarskom u Budimpešti

"Prije nekoliko dana smo se tek kompletirali zbog finalnog turnira Lige šampiona, ali možemo da budemo zadovoljni kako smo radili. Ostalo nam je još nekoliko dana u Beogradu i Bečeju, vjerujem da ćemo ih iskoristiti na pravi način do početka prvenstva", istakao je Gojković

14363 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Odbrojavanje može da počne, crnogorske vaterpoliste već za osam dana čeka start Svjetskog prvenstva u Mađarskoj.

„Ajkule“ sjutra putuju u Beograd, treniraće i u Bečeju, odakle u ponedjeljak idu ka Budimpešti, gdje će odigrati grupnu fazu SP.

Prvi rival je domaćin Mađarska, u grupi su još Brazil i Gruzija, u toj konkurenciji tim Vladimira Gojkovića ne bi smio da ima problema da se plasira u nokaut fazu.

Prvoplasirani ide u četvrtfinale, drugi i treći će u razigravanje za plasman među osam najboljih.

"Sproveli smo ono što smo željeli od 9. maja kada su počele pripreme, iako je bilo "iskakanja" zbog povreda. Nema Aljoše Mačića koji ima ozbiljnu povredu i nadam se da će oporavak ići dobro, ne znamo kolika ga pauza čeka", rekao je Gojković na konferenciji za medije.

Očekivanja nisu kao ranije - Crna Gora više na velika takmičenja ne ide kao jedan od favorita za medalje.

"Napravili smo smjenu generacija. Meni ovo nije prva, slično je bilo i 2017. nakon Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Prije nekoliko dana smo se tek kompletirali zbog finalnog turnira Lige šampiona, ali možemo da budemo zadovoljni kako smo radili. Ostalo nam je još nekoliko dana u Beogradu i Bečeju, vjerujem da ćemo ih iskoristiti na pravi način do početka prvenstva", istakao je Gojković.

Cilj na SP je plasman među osam najboljih.

"Potencijalno smo dobra ekipa, sigurno i najmlađa, ali imamo ambicije. Želimo da dođemo do četvrtfinala, a onda je sve moguće, zavisno od protivnika. Vidjećemo, idemo utakmicu po utakmicu, da podižemo formu", kazao je Gojković i dodao:

"Vjerujem da imamo kvalitet za četvrtfinale, ali ćemo do tada imati sliku svojih mogućnosti. To bi nam pomoglo i pred Evropsko prvenstvo u Splitu", poruka je legendarnog crnogorskog asa.

Gojković je objavio spisak od 15 igrača za put u Beograd i Bečej, do odlaska u Budimpeštu će izabrati 13. Među putnicima nema Vladana Spaića, centra Marseja.

"Izabrali smo 15 najspremnijih u ovom trenutku, sagledali smo sve što smo radili posljednjih mjeseci i ovo je najbolja ekipa. Vjerujem da će svaki od ovih igrača biti bolji nakon Svjetskog prvenstva".

Prva utakmica je sa Mađarskom (utorak u 21).

"Nema većeg motiva za ovaj mladi tim nego da igra sa Mađarima u Budimpešti pred velikim brojem gledalaca", zaključio je Gojković.

Bonus video: