Poruka mlade i stare garde "ajkula": Ogroman potencijal mora da se pretvori u kvalitet

"Vidi se napredak u našoj igri, ali mislim da će ekipa pravi sjaj pokazati kroz nekoliko godina kad bude duže zajedno. Postoji ogroman prostor za napredak i nadam se da će napraviti nešto što nisu ranije generacije", kaže kapiten Marko Petković

4815 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Vuk Ilić
Foto: Vuk Ilić

Koliko mogu crnogorski vaterpolisti na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj?

Podmlađeni tim nema pritisak rezultata, možda iz takve uloge može i da profitira i napravi dobar rezultat.

"Ulazimo u novi ciklus, ekipa je djelimično nova, mlada. Kao kapiten apsolutno vjerujem u nju, ovo su momci koji su željni dokazivanja i uspjeha", rekao je lider "ajkula" Marko Petković.

Mađarska je u grupi najveći rival, tu su i Brazil i Gruzija.

"Otkad sam u reprezentaciji svakog rivala smo maksimalno ozbiljno doživljavali. Tako će biti i na SP, možda ćemo igrati i sa još većom dozom opreza jer je ekipa mlada", dodao je iskusni vaterpolista.

Crna Gora je proteklih mjeseci igrala sa Mađarskom, Hrvatskom, Italijom, Španijom...

U tim duelima se vidjelo da nije tako daleko od vrha, ali da nije ni vrhunski nivo.

"Najbitnije mi je da smo dokazali sebi da možemo da se nosimo sa najvećim selekcijama. Meč sa Mađarskom u Budimpešti ili sa Srbijom u Beogradu je nešto najljepše što možete da iskusite, naježim se kad pomislim na to i jedva čekam da se sastanemo sa Mađarima u sjajnom ambijentu na startu Svjetskog prvenstva", istakao je Petković.

"Mislim da će ekipa pravi sjaj pokazati kroz nekoliko godina kad bude duže zajedno. Postoji ogroman prostor za napredak i nadam se da će napraviti nešto što nisu ranije generacije".

Centar Miroslav Perković je sada jedan od nosioca igre.

"Svi jedva čekamo Svjetsko prvenstvo. Veliki je izazov pred nama, dosta je mladih igrača, uz nekoliko iskusnijih, a mislim da zaslužujemo da budemo među prvih osam na svijetu. U nokaut rundi je sve moguće, mislim da imamo šanse, ali da idemo redom", rekao je centar Novog Beograda iza kojeg je naporna sezona.

"Duga sezona je iza mene. Bilo je svega, smjene trenera, generalno i lijepih i ružnih trenutaka. Bilo je i iscrpljujuće, ali ostaće u najljepšem sjećanju. Osvojili smo regionalno takmičenje i prvenstvo Srbije, možda je manjak sreće odlučio da ne osvojimo Ligu šampiona, ali svakako sam vrlo zadovoljan", kazao je Perković.

SP mu je drugo veliko takmičenje, nakon debija na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Imao sam sreću da debitujem na OI, bilo je stresa, pozitivne treme. Sad imamo određeno iskustvo i nadam se da ću biti od pomoći debitantima. Trema je dobra stvar ako te gura da budeš bolji", zaključio je Perković.

Bonus video: