Gojkovićevih 13 "ajkula" za Budimpeštu: Vjerujemo da smo izabrali najbolje u ovom momentu

Crna Gora je u grupi A sa Mađarskom, Gruzijom i Brazilom

19284 pregleda 9 komentar(a)
Foto: wpolo.me
Foto: wpolo.me

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković je saopštio je spisak od 13 igrača koji će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

Na Gojkovićevom spisku su četvorica debitanata na velikim takmičenjima - Marko Mršić, Vasilije Radović, Kanstantin Averka i Uroš Vučurović.

Spisak je skraćen za dva imena nakon priprema u Beogradu i Bečeju, prekobrojni su centar Savo Ćetković i golman Lazar Andrić.

"Vjerujemo da smo izabrali najboljih 13 u ovom momentu, koji su to pokazali kroz pripreme. Posljednje pripreme su prošle po planu, svi su zdravi, nismo imali problema sa povredama. Koristili su nam treninzi sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država, kao i ova dva posljednja dana sa Gruzijom. Kroz te utakmice smo podigli formu, jer nismo imali prostora da radimo u kompletnom sastavu", rekao je Gojković.

Pri rival je Mađarska u utorak od 21 sat.

"Na startu imamo utakmicu sa najtežim mogućim rivalom i to na njihovom bazenu. Igrali smo sa njima ove sezone, ali su sada još jači. Sastav skoro kao na Olimpijskim igrama. U ovom sastavu u kojem mi nastupamo - ne možemo ništa da izgubimo. Ukoliko budemo imali pravi pristup, možemo mnogo da dobijemo iz te utakmice. Da se kroz nju još više podignemo, i na pravi način uđemo u turnir", istakao je Gojković.

U grupi su još Gruzija i Brazil.

Prvi u grupi ide direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani igrati osminu finala.

Na spisku su:

Dejan Lazović

Marko Mršić

Uroš Vučurović

Kanstantin Averka

Uroš Čučković

Vlado Popadić

Vasilije Radović

Bogdan Đurđić

Miroslav Perković

Dušan Banićević

Dušan Matković

Marko Petković

Petar Tešanović

Bonus video: