PVK Jadran slavi „Prvih 100”, legende 8. jula na Škveru

Centralna svečanost zakazana je za 8. jul na bazenu Škver, a program će početi 2. jula, kada će se na novskoj Tori zavijoriti zastava PVK Jadran

8872 pregleda 3 komentar(a)
Foto: PVK Jadran
Foto: PVK Jadran

Plivački vaterpolo klub Jadran iz Herceg Novog ove godine obilježava vijek postojanja i uspješnog rada, programom pod sloganom „Prvih 100”.

Centralna svečanost zakazana je za 8. jul na bazenu Škver, a program će početi 2. jula, kada će se na novskoj Tori zavijoriti zastava PVK Jadran.

Podizanje zastave na tvrđavu koja je simbol grada pratiće otvaranje izložbe fotografija na otvorenom, pod nazivom „Jadranovih prvih 100”.

PVK Jadran
foto: PVK Jadran

Izložba će biti postavljena u centru grada, u pješačkoj zoni Njegoševe ulice, gdje će kroz fotografije snimljene u periodu od 1922. godine do danas brojnim prolaznicima svjedočiti o bogatoj istoriji, razvoju i uspjesima kluba koji je bio 17 puta državni prvak u vaterpolu, 16 puta osvajač nacionalnog KUPa, dva puta osvajač Regionalne vaterpolo lige, osvajač turnira Evropskih gradova, vicešampion Evrope i finalista Evrokupa, kao i 14 puta ekipni državni prvak u plivanju.

PVK Jadran
foto: PVK Jadran

Početak ovog programa zakazan je za 2. jul u 10 časova, na Trgu Nikole Đurkovića.

Centralni momenat obilježavanja velikog jubileja biće vaterpolo utakmica „Jadranove legende”.

Brojni bivši igrači, oni koji sada nastupaju za Jadran, mnogi koji su ponikli u ovom klubu i karijeru nastavili širom svijeta, kao i najmlađi polaznici Jadranove vaterpolo škole, zajedno će nastupiti u revijalnom meču, koji će na simboličan način povezati slavnu istoriju i svijetlu budućnost ovog kluba.

PVK Jadran
foto: PVK Jadran

Program je zakazan za 8. jul, na bazenu „Jadran” na Škveru, sa početkom u 19 časova.

„Bili ste uz nas sve ove godine, očekujemo vas i na proslavi Jadranovog 100. rođendana. Obilježićemo veliki jubilej sjećajući se pobjeda, uspjeha i ljudi koji su gradili Jadran, a jednako i slaveći one koji su njegova budućnost. Stari i mladi Jadranaši, drage Novljanke i Novljani, prijatelji kluba, svi ljubitelji vaterpola i plivanja, dođite da zajedno proslavimo Jadranovih prvih 100”, piše u saopštenju kluba.

Bonus video: