"Ajkule" spremne za Mađare, Đurđić: Biće drugačije nego u Svjetskoj ligi

"Sa Mađarskom smo igrali dva meča u ovoj godini i znamo da su vrhunska ekipa, da ima izvrsne šutere. U te dvije utakmice u Svjetskoj ligi se nismo dobro snašli protiv zone protivnika i to je nešto na čemu smo radili", kaže Đurđić

10480 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Filip Roganović
Foto: Filip Roganović

Kucnuo je čas za sedmi nastup crnogorskih vaterpolista na svjetskim prvenstvima.

Budimpešta, pun bazen "Alfred Hajoš", velikani među rivalima..., sve to čeka mladu crnogorsku ekipu naredne dvije sedmice u glavnom gradu Mađarske.

I mora da dokaže da je spremna da se nosi sa pritiskom koji nameće veliko takmičenje, jer renome "ajkula" u svijetu vaterpola nije mali - iako nisu u krugu favorita za medalju, imaju za šta da se bore, imaju šta da brane...

Crna Gora turnir otvara protiv Mađarske (sjutra u 21 sat) i taj meč je istovremeno i zamka i velika šansa da neiskusni tim koji je poveo Vladimir Gojković - sa četiri debitanta i još toliko igrača koji su tek ozbiljno "zagazili" u seniorsku selekciju - pokaže da nema samo potencijal, već i određeni kvalitet.

ĐURĐIĆ: JEDVA ČEKAMO

Bogdan Đurđić je jedan od onih u crnogorskom timu koji na Svjetskom prvenstvu može da igra na iskustvo.

"Jedva čekamo da počne Svjetsko prvenstvo. Sa Mađarskom smo igrali dva meča u ovoj godini i znamo da su vrhunska ekipa, da ima izvrsne šutere. U te dvije utakmice u Svjetskoj ligi se nismo dobro snašli protiv zone protivnika i to je nešto na čemu smo radili. Vjerujem da će sada biti drugačije, iako su nas u oba duela glatko dobili. Želimo da budemo dugo u egalu protiv favorita, nadamo se pozitivnom rezultatu", rekao je Budvanin, koji je prošlu sezonu proveo u Crvenoj zvezdi.

Nakon Mađara, rivali su Gruzija i Brazil - ekipe protiv kojih naša reprezentacija ne bi smjela da ima problema. Ali, uloga favorita sada mora da se shvati mnogo ozbiljnije nego ranije.

"Mađarskoj ne može da se prijeti i nije rezultat najbitniji u toj utakmici. Bitno je da odigramo dobro, da počnemo prvenstvo kako treba, jer taj uvod u takmičenje je veoma bitan, pogotovo za ovako mladu ekipu kakva je naša", poručio je Đurđić.

POPADIĆ: DA POREMETIMO FAVORITA

Mađarska je sama po sebi rival koji inspiriše - tako je bilo uvijek, a motiv više je kada se igra na njenom bazenu.

Spektakl je zagarantovan, svi u taboru "ajkula" znaju da će protiv sebe, uz velikog rivala, imati i pet hiljada fanatičnih navijača.

"Sa nestrpljenjem smo čekali da počne turnir, a na otvaranju nas čeka najteži mogući zadatak. Znamo kakvi su Mađari, pogotovo kao domaćini, bazen će biti pun... Sve to ide naruku našem protivniku, ali i mi smo spremni da ih poremetimo. Ne želimo da im dozvolimo da igraju svoju igru i na tome moramo da insistiramo od prvog minuta. Poznajemo ih, znaju i oni nas, igrali smo dva puta i ne vjerujem da može da bude nepoznanica", ističe bek Vlado Popadić.

Pobjeda na otvaranju bi bila senzacionalna.

"Protiv ovakve Mađarske bi trijumf mnogo značio. Dao bi nam samopouzdanje, odveo nas praktično već u četvrtfinale. Vidjećemo, ne možemo da prijetimo, ali možemo da u bazenu dokažemo da vrijedimo", jasan je Popadić.

Bonus video: