Matković: Mađarska nas je dobila na kvalitet, moramo da ozbiljno shvatimo Gruziju

Crnogorski vaterpolisti sjutra nastavljaju takmičenje u Budimpešti

12420 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Waterpolo.hu
Foto: Waterpolo.hu

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore je Svjetsko prvenstvo otvorila porazom od domaćina Mađarske, bilo je 12:8 u meču u kojem su "ajkule" u većem dijelu parirale jednom od favorita za titulu.

Ali, period od skoro 13 minuta bez datog gola od sredine druge do finiša treće četvrtine, kada je rival serijom 6:0 poveo 9:4, bio bi koban i protiv manje ozbiljnijih ekipa od Mađarske.

Jutro nakon premijere na SP, naši vaterpolisti nisu trenirali, to će uraditi popodne, sve pred sjutrašnji nastavak borbe u grupi A.

"Mađarska je glavni pretendent na zlato, u gotovo je istom sastavu kao na Olimpijskim igrama, i znali smo da će biti teško da im pariramo. Ali, uprkos svemu, nije nedostajalo neizvjesnosti, Mađari su nas dobili na kvalitet, prije svega napadački, ali moramo da se okrenemo narednim mečevima", rekao je Dušan Matković.

"Ajkule" u četvrtak od 19.30 igraju sa Gruzijom - u tom duelu su veliki favoriti.

"Gruzija ima respektabilan sastav, iskusan i znamo dobro o kome se radi, jer smo i trenirali zajedno u Bečeju pred početak Svjetskog prvenstva. Ni u jednom trenutku ne smijemo da olako shvatimo tu utakmicu, pristup mora da bude kao protiv Mađarske", dodao je Matković.

Bonus video: