Selektor Gruzije: Crna Gora ima najveći potencijal na turniru

Dejan Stanojević, bivši član stručnog štaba Srbije, cijeli mladu ekipu "ajkula"

5715 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Anna Feher
Foto: Anna Feher

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Gruzija je namučila crnogorske vaterpoliste, ostavila utisak ekipe koja ima i kvalitet i iskustvo i želju da se nadmeće.

Srećom, "ajkule" su prevazišle krizu, slavile 10:9 i maltene osigurale drugo mjesto i plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Selektor Gruzije Dejan Stanojević, nekada član stručnog štaba Srbije, imao je za čime da žali.

"Kad bismo razmišljali prema onome što smo planirali, onda bi trebalo da smo zadovoljni. Ali, to sada nije slučaj, pogotovo kada smo odigrali ovako. Znali smo da je naša jedina šansa protiv Crne Gore da "umrtvimo" ritam i u pozicionoj igri čekamo šansu", rekao je Stanojević i dodao:

"Nismo se predavali oba puta kad je Crna Gora imala veću prednost, pokazali smo karakter što je veoma važna kad se gradi ekipa. Posebno kad prvi put igra na Svjetskom prvenstvu. Mnogo sam zadovoljniji nego protiv Brazila, kada smo imali pritisak pobjede i ostvarili smo je", istakao je Stanojević.

Koliko može Crna Gora? Stanojević je dao opširan odgovor:

"U prvom meču s Mađarskom je Crna Gora pokazala da može da se umiješa u igru za polufinale, a protiv nas da ako stane neki segment igre može da bude problematično. Ekipa je sa najvećim potencijalom, ritmom najdominantnija na prvenstvu i tražiće svoju šansu u tome. Perspektiva joj je svakako velika i ne sumnjam da će uz kvalitetan rad biti konkurentna za medalje", zaključio je Stanojević.

Bonus video: