Šćepanović: Usponi i padovi su normalni, ali pristup mora uvijek da bude isti - ko god da je protivnik

"Mlada ekipa i ne može da prođe drugačiji put nego ovaj. Mora da bude teško... Znamo da će biti oscilacija, jer veliki broj ovih igrača tokom klupske sezone nema priliku da igra ozbiljnije utakmice i prinuđeni smo da prolazimo kroz sve ovo na velikim takmičenja", kaže Šćepanović, prvi saradnik Vladimira Gojkovića

3778 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Anna Feher
Foto: Anna Feher

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Iza vaterpolo reprezentacije Crne Gore je poraz i pobjeda na Svjetskom prvenstvu.

Mađarska je bila bolja na startu, a onda su "ajkule" u dramatičnom duelu savladale Gruziju 10:9 i praktično osigurale plasman u osminu finala s druge pozicije u grupi A.

Ispostavilo se da su Gruzini bili paklen protivnik...

"Bilo je drame protiv Gruzije, dobro je pa se završilo kako treba. Bilo je momenata kada smo mogli da riješimo sve mnogo ranije, pa i u trećoj četvrtini, ali sve je to dio odrastanja ekipe. Oscilacije su normalne, očekivane, a najvažnije je od svega da smo na kraju energijom došli do pobjede", rekao je član stručnog štaba naše selekcije Miloš Šćepanović.

Derbi sa Mađarskom je zadovoljio stručni štab.

"Protiv Mađarske je bilo veoma dobro. Imali smo odličnih kretanja u kontranapadu, ritma, zatvarali smo odbranu na pravi način. Kasnije je, ipak, do izražaja došao njihov napadački potencijal koji je zaista nestvaran. Ni iz čega mogu da stvore probleme i mi tome nismo mogli da pariramo", dodao je Šćepanović.

Osvrnuo se trener Marseja i na proces koji mora da prođe mladi tim.

"Mlada ekipa i ne može da prođe drugačiji put nego ovaj. Mora da bude teško... Znamo da će biti oscilacija, jer veliki broj ovih igrača tokom klupske sezone nema priliku da igra ozbiljnije utakmice i prinuđeni smo da prolazimo kroz sve ovo na velikim takmičenjima. Raduje kada ekipa pobijedi na težak način, ali i da je bilo drugačije - nema razloga za paniku, jer se i u ova dva meča vidio napredak".

Brazil je sljedeći protivnik - sjutra od 19.30. To je uslovno lakši meč, ali...

"Ne postoji laka utakmica, ne smijemo tako da razmišljamo. Moramo da budemo potpuno fokusirani. Mađarska jeste inspirativniji rival od Gruzije i Brazila, ali mi moramo da pravimo male korake prema naprijed, da budemo bolji u svakom narednom duelu. Ne smije bude razlike u pristupu, plivanju, u agresivnosti u odbrani, ko god da je rival. Vjerujem da moramo da budemo na pravom nivou u svakom meču, a usponi i padovi - u smislu koncentracije i neke nesigurnosti tokom igre - to je normalno", istakao je Šćepanović.

Dejan Lazović je bio junak u pobjedi nad Gruzijom, stao je na gol nakon što se povrijedio Petar Tešanović.

"Mnogo je važno da imate dva sjajna golmana. Mi ih imamo, to se dokazalo i protiv Gruzije. Vidjećemo kakva je povreda Tešanovića, ima vremena", zaključio je Šćepanović.

Bonus video: