Kanada zbog korone privremeno suspendovana sa SP, Južna Afrika blizu osmine finala

Italija i Španija se bore za prvo mjesto u grupi C, jedan od ta dva tima je potencijalni protivnik "ajkula" u četvrtfinalu

4145 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Filip Roganović
Foto: Filip Roganović

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Koronavirus je ušao u vaterpolo reprezentaciju Kanade, čeka se konačna odluka, ali sve ide ka tome da će biti diskvalifikovana sa Svjetskog prvenstva u Mađarskoj.

Duel Kanađana i Italijana, koji je trebalo da bude odigran juče, prvo je otkazan, postojala je mogućnost da se odigra danas, ali ni to se nije dogodilo.

Kanada je privremeno suspendovana, a posljednju šansu da ostane na turniru imaće nakon što se odrade novi testovi u nedjelju...

U Kanadi je bilo više od dozvoljena dva pozitivna slučaja u kompletnoj ekspediciji, pa je sada maltene izvjesno da neće nastaviti nastup u grupi C čiji je domaćin Šopron.

Ako Kanada zaista bude diskvalifikovana umjesto nje bi u osminu finala išla Južna Afrika, dok će "azuri" sjutra igrati sa Španijom u derbiju koji odlučuje o prvom mjestu u grupi.

Duel Italijana i "crvene furije" je bitan i za crnogorsku reprezentaciju, jer je njegov pobjednik potencijalni rival u četvrtfinalu.

"Ajkule" će biti drugoplasirane u grupi A u slučaju pobjede nad Brazilom, onda bi ih u osmini finala čekao Japan.

Bonus video: