Gojković: Sve izgleda lakše kada je realizacija dobra, Japan mora da se shvati ozbiljno svih 32 minuta

"Možemo da budemo zadovoljni i rezultatom i igrom, jer je otvaranje meča bilo pravo, na način na koji smo željeli kako ne bismo doveli ništa u pitanje", rekao je selektor "ajkula"

4556 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Anna Feher
Foto: Anna Feher

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Crnogorski vaterpolisti su pobjedom završili nastup u grupi A na Svjetskom prvenstvu - idu u osminu finala sa druge pozicije, to je i bio realan cilj pred početak takmičenja.

Trijumf nad Brazilom (20:5) bio je rutinsko odrađivanje posla.

"Možemo da budemo zadovoljni i rezultatom i igrom, jer je otvaranje meča bilo pravo, na način na koji smo željeli kako ne bismo doveli ništa u pitanje. Realizacija je u napadu bila bolja nego u prethodnom periodu, što je doprinijelo da sve izgleda lakše. Zalaganje je bilo pravo i sada se okrećemo osmini finala", rekao je selektor Vladimir Gojković.

Japan je naredni protivnik (ponedjeljak u 14 sati) - pobjednik tog duela ide na megdan Španiji u četvrtfinalu.

"Japanci imaju drugačiji stil, koji se sasvim razlikuje u odnosu na druge ekipe i moramo da se skoncentrišemo. Ako budemo fokusirani svih 32 minuta vjerujem da imamo prednost i da ćemo slaviti. Jedan broj naših igrača nikada nije igrao protiv Japana i moraće da se prilagode. Biće sigurno u nekom momentu teško, ali treba da budemo disciplinovani od početka do kraja", istakao je Gojković.

Bonus video: