Goleada u pravom momentu

Crnogorski vaterpolisti savladali Brazil (20:5) u posljednjem meču grupne faze. Sa drugog mjesta idu u osminu finala gdje ih u ponedjeljak čeka Japan. Ako prođu i tu prepreku, "ajkule" bi se sastale sa Španijom u četvrtfinalu

20125 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Anna Feher
Foto: Anna Feher

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Posao u grupi je odrađen onako kako se i očekivalo, goleada za kraj je možda najavila bolja napadačka izdanja crnogorskih vaterpolista u nokaut fazi Svjetskog prvenstva.

"Ajkule" su u trećem meču na turniru lako izašle na kraj sa Brazilom (20:5), pitanje pobjednika je bilo otklonjeno već nakon devet minuta kada je na semaforu stajalo 5:0.

Brazilci nisu rival protiv kojeg bi mogla da se da ocjena o mogućnostima naše selekcije, ali bila je ovo dobra uvertira za duel sa još jednom "malom" ekipom koja ne bi smjela da se potcijeni - naredni rival je Japan u osmini finala (ponedjeljak u 14 sati) i ako naš nacionalni tim prođe i tu prepreku onda bi u četvrtfinalu igrao sa Španijom.

"Crvena furija" je jedan od favorita za medalju, uz domaćina Mađarsku bez dileme i najjači tim na turniru, ali rano je za priču o njima..., Japan je opsesija.

"Japanci imaju drugačiji stil, koji se sasvim razlikuje u odnosu na druge ekipe i moramo da se skoncentrišemo. Ako budemo fokusirani svih 32 minuta vjerujem da imamo prednost i da ćemo slaviti. Jedan broj naših igrača nikada nije igrao protiv Japana i moraće da se prilagode. Biće sigurno u nekom momentu teško, ali treba da budemo disciplinovani od početka do kraja", rekao je selektor Vladimir Gojković.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore
foto: Anna Feher

Protiv Brazilaca je sve bilo onako kako je želio Gojković. Prije svega, ozbiljnost na oba kraja bazena.

"Možemo da budemo zadovoljni i rezultatom i igrom, jer je otvaranje meča bilo pravo, na način na koji smo željeli kako ne bismo doveli ništa u pitanje. Realizacija je u napadu bila bolja nego u prethodnom periodu, što je doprinijelo da sve izgleda lakše", dodao je Gojković.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore
foto: Anna Feher

Devet različitih strijelaca je imala Crna Gora, mrežu nisu tresli jedino Marko Petković i Vasilije Radović.

Najefikasniji su bili Uroš Vučurović, Dušan Matković i Konstantin Averka sa po tri pogotka.

CRNA GORA - BRAZIL 20:5 (4:0, 6:2, 7:0, 3:3)

Budimpešta - Bazen "Alfred Hajoš". Gledalaca: 1.500. Sudije: Kerni (Australija), Ome (Njemačka). Igrač više: Brazil 8 (3), Crna Gora 10 (8). Peterci: Brazil 1 (0), Crna Gora 1 (1).

Crna Gora: Lazović (10 odbrana i peterac), Mršić 2, Vučurović 3, Averka 3, Čučković 1, Popadić 2, Radović, Đurđić 2, Perković 2, Banićević 2, Matković 3, Petković, Tešanović.

Brazil: Barela (sedam odbrana), Kabral, Laserda, Kutinjo 1, Freitaš 1, Pedroso, Real 1, De Paula, Kjapini, Vizakre 1, Gimaraeš, Silva 1, Mendeš.

Bonus video: