Gojković: Najvažnije je da smo u četvrtfinalu, Lazović je bio fantastičan

"Španski sistem je najbolji na svijetu. Znamo šta treba da radimo i spremićemo se - svaki naredni meč je veliki za ovu ekipu, jer ćemo igrati s najboljim selekcijama. To je prilika za nadigravanje i napredak", poručio je Gojković

10708 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Anna Feher
Foto: Anna Feher

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Cilj je ostvaren, ali na težak način - selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković je zadovoljan plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva

"Ajkule" su bile bolje od Japana 10:9, uz mnogo, mnogo problema.

"Bilo je dobro na početku, igrali smo ono što smo spremali. Međutim, izgubili smo kontrolu u drugoj četvrtini i mogli smo da primimo još golova. Promašili smo i mi veliki broj zicera s dva metra, ali na kraju mogu da budem zadovoljan", rekao je Gojković.

Japanci su atipičan rival, za jedan dio crnogorskog tima i nepoznat.

"Veliki broj igrača se prvi put susreo s Japanom i ovim stilom igre. Kako je utakmica odmicala razumjeli su zahtjeve. Zatvorili smo odbranu i nije bilo problema kao prije toga. Ali, nismo koristili šanse... Najvažnije je da smo prošli u četvrtfinale", dodao je Gojković.

Dejan Lazović je s 20 odbrana bio apsolutni junak meča.

"Protiv Gruzije i Brazila je bio dobar, a protiv Japana fantastičan. Prelomio je meč u ključnim momentima", kazao je Gojković.

Sada se "ajkule" okreću Španiji, rivalu za plasman u polufinale.

"To je najbolji sistem na svijetu. Španci su zadržali cijelu ekipu s Olimpijskih igara, nedavno smo igrali u Podgorici na turniru Svjetske lige, u određenim momentima bili na njihovom nivou. Znamo šta treba da radimo i spremićemo se - svaki naredni meč je veliki za ovu ekipu, jer ćemo igrati s najboljim selekcijama. To je prilika za nadigravanje i napredak", poručio je Gojković.

Bonus video: