svjetsko prvenstvo u vaterpolu

Banićević dobro poznaje Špance: Odbrana je naša najveća šansa, ali napad mora da proradi

"Mi šansu tražimo kroz odbranu i očekujem meč sa mnogo isključenja. Samim tim će ekipa koja bude imala bolju realizaciju napada s igračem više i odbrane s igračem manje biti i bliža pobjedi", kazao je crnogorski centar

4878 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Anna Feher
Foto: Anna Feher

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Od Evropskog prvenstva 2018. pa do danas vaterpolo reprezentacija je sa četiri velika takmičenja donijela tri medalje.

Osvojila je tri srebra (dva na EP, jedno na Svjetskom prvenstvu), bila je i četvrtoplasirana na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Sve to pokazuje koliko težak posao čeka crnogorske vaterpoliste u četvrtfinalu (srijeda od 19.30) - rival je igrački moćan, ima kontinuitet i igara i rezultata, ima i veći kvalitet u odnosu na "ajkule".

Dušan Banićević, centar naše selekcije, dobro poznaje Špance, jer igra za katalonski Sabadelj. Zajedno sa saigračem iz nacionalnog tima Konstantninom Averkom.

"Prošli smo ono što smo morali na Svjetskom prvenstvu, sa sebe skinuli tu vrstu pritiska, a na nastavak gledamo kao na izazov. Španija je pokazala da je jedan od favorita za zlato, poznata je po tom presingu na svakom dijelu bazena, sa mnogo plivanja, a mi moramo da pokušamo da zaustavimo tranziciju rivala i kontranapad. To je Špancima najveći kvalitet, mada imaju i dva vrhunska centra", rekao je Banićević.

Španija jednostavno nema manu, ali sigurno nije nepobjediva.

"Mi šansu tražimo kroz odbranu i očekujem meč sa mnogo isključenja. Samim tim će ekipa koja bude imala bolju realizaciju napada s igračem više i odbrane s igračem manje biti i bliža pobjedi", kazao je Banićević i nastavio:

"Japan je sličan Španiji, mada je kvalitet ta dva tima neuporediv. To je taj presing, s tim što ga Španija igra godinama, a i odlično je pokrivena na svim pozicijama. Recept za pobjedu? Nadamo se da ćemo biti bolji u napadu nego do sada na turniru. Napad s igračem više može da bude konkretniji, ali i ne samo on", zaključio je Banićević.