Lompar: Zašto ne bismo osvojili zlato?

„Borba za medalju se uvijek podrazumijeva, to mora biti ambicija svakog sportiste i reprezentativca Crne Gore. Pritiska nema, ali želimo sami sebi da ga nametnemo, jer hoćemo da dođemo do finala, a na kraju i do zlata. Što da ne”, upitao se Vido Lompar pred sjutrašnje polufinale sa Španijom

3494 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Crnogorski olimpijski komitet
Foto: Crnogorski olimpijski komitet

Formalnost je odrađena - U18 reprezentacija Crne Gore u vaterpolu je rutinski savladala Sloveniju (11:6) u posljednjem meču grupne faze 19. Mediteranskih igara i izborila polufinalni duel sa Španijom.

Pitanje pobjednika se nije postavljalo, ali i pomoćni trener Vido Lompar i golman Andrija Bjelica konstatuju da je duel sa „deželom” olako shvaćen.

„Očekivali smo pobjedu, već smo bili glavama u polufinalu sa Španijom. Utakmica nije bila laka, morali smo da imamo bolji pristup, ali da se ne vraćamo na taj duel. Odradili smo šta je trebalo, ubjedljivo pobijedili i sad je potpuni fokus na Špance”, rekao je Lompar.

„Crvena furija” je pobjedama nad Grčkom (12:11) i Italijom (14:8) obezbijedila 1. mjesto u grupi A u prva dva kola. Crna Gora je, s druge strane, jedini poraz doživjela od Srbije (9:8), iako je vodila 6:3.

„Sve što je iza nas se zaboravlja, samo ćemo obratiti pažnju na neke stvari koje bi trebalo da radimo protiv Španaca. Poznajemo se, nema tajni, To je opasan protivnik, sličan seniorskoj reprezentaciji. Igraju izuzetno pokretljiv vaterpolo, ne staju cijelu utakmicu, vrlo su agresivni i u odbrani i u napadu. Moramo odgovoriti maksimalno na to, biti uporni do kraja i, normalno, idemo na finale”, jasan je Lompar.

Medalja je cilj, to se ne skriva.

„Borba za medalju se uvijek podrazumijeva, to mora biti ambicija svakog sportiste i reprezentativca Crne Gore. Cilj je da pokušamo da dođemo do samog kraja, vidjećemo da li ćemo uspjeti. U polufinalu moramo da odigramo najbolju utakmicu na turniru, jer smo u grupi imali težak meč samo sa Srbijom. Igrali smo dobro, ali je bilo nekih oscilacija. Pritiska nema, ali želimo sami sebi da ga nametnemo, jer hoćemo da dođemo do finala, a na kraju i do zlata. Što da ne”, upitao se Lompar.

Bjelica vjeruje da Crna Gora ima šta da pokaže u sjutrašnjem polufinalu (16 časova po našem vremenu).

„Bili smo već glavama u polufinalu, a nismo smjeli ovako da zapostavimo Sloveniju. Mučili smo se, prelomila je posljednja četvrtina, koju smo dobili 3:0. Sada se spremamo za Špance. Naravno da smo spremni, samo da obratimo pažnju na sitne detalje. Možemo da igramo sa njima”, istakao je Bjelica.

Medalja bi bila podstrek za sve što čeka mlade vaterpoliste.

„Značilo bi nam puno da osvojimo medalju, to bi bio ogroman motiv pred Svjetsko prvenstvo u Beogradu. Uzgred, većina od nas će nastaviti da se bavi vaterpolom, a lijepo je da se ima odličje sa Mediteranskih igara”, naglasio je Bjelica.