Predsjednik VPSCG zadovoljan: Momci imaju pravi odnos, plasmanom među osam je cilj ispunjen

"Došlo je do smjene generacija, navijačima je teško da shvate da nemamo više Zlokovića, Gojkovića, Jokića, Ivovića, braću Janović... Da su ovo novi momci, ali koji su pokazali da imaju potencijal i da je budućnost pred njima", istakao je prvi čovjek Vaterpolo saveza

5654 pregleda 20 komentar(a)
Foto: Vuk Ilić
Foto: Vuk Ilić

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Plasmanom u četvrtfinale je ispunjen jedini cilj koji su imali crnogorski vaterpolisti na Svjetskom prvenstvu - to je poruka Đura Marića, predsjednika Vaterpolo i plivačkog saveza.

"Cilj je bio da uđemo među osam i to je ostvareno. Imamo najmlađu ekipu na Svjetskom prvenstvu, s dosta oscilacija u igri, ali ono što je pred nju bilo postavljeno - s manje ili više muke je ispunjeno. Odnos prema igri i reprezentaciji je na izuzetnom nivou i s te strane sam veoma zadovoljan. Normalno je da uvijek želite više i bolje, do sada smo ostvarili ono što smo morali, da li će biti više vidjećemo u narednim mečevima", rekao je Marić.

Sa novom generacijom mora da se pokaže strpljenje u radu.

"Mala smo zemlja, ali su očekivanja uvijek velika. Došlo je do smjene generacija, navijačima je teško da shvate da nemamo više Zlokovića, Gojkovića, Jokića, Ivovića, braću Janović... Da su ovo novi momci, ali koji su pokazali da imaju potencijal i da je budućnost pred njima", istakao je Marić.

Rival u četvrfinalu je Španija u srijedu od 19.30.

"Španci su uz Mađare najveći favoriti za zlato. Imaju gotovo isti sastav s Olimpijskih igara iz Tokija i iza njih je mnogo polufinala i finala s prethodnih takmičenja. Uzimali su medalje i jedan su od težih rivala, ali ovo je prilika da naši momci bez opterećenja vide kolike su njihove mogućnosti u ovom trenutku", zaključio je Marić.

Bonus video: