Senzacionalan preokret za finale - "ajkule" prestigle tri gola minusa u finišu protiv Španije

Na četiri i po minuta do kraja "furija" imala tri gola prednosti, ali nedovoljno za "crvene ajkule" - 10:9. U finalu protiv Srbije, koja je dobila Italiju sa 8:7

13699 pregleda 14 komentar(a)
Junaci nacije - finale jedine crnogorske ekipe u Oranu, Foto: Cok.me
Junaci nacije - finale jedine crnogorske ekipe u Oranu, Foto: Cok.me

Senzacionalnim prokretom "crnogorske ajkule" su zgazile "furiju" u finišu polufinala Mediteranskih igara u Oranu (10:9). Za zlato će "ajkule" igrati protiv "delfina, pošto je Srbija dobila Italiju sa 8:7.

Crna Gora je jedini poraz u Oranu i to nakon preokreta doživjela od Srbije u grupi (9:8).

Na samo 5,45 minuta do kraja Španija je povela sa velikih 9:6, ali su izabranici Milana Ćirovića počeli da "ujedaju".

Na minut prije kraja Vldan Vukićević je postigao gol za preokret 10:9, da bi potom sa igračem manje uspio da ukrade loptu i obezbijedi novu veliku medalju za crnogorski vaterpolo.

Junak pobjede bio je i kapiten Neđo Baštrica sa četiri gola iz isto toliko šuteva, ali dva u tom velikom preokretu, koji je golom na 4,31 sekundu do kraja (za 9:7), pokrenuo gol Lazara Vukićevića.

Baštrica je dao naredna dva za izjednačenje a potom je Vladan Vukićević izrastao u heroja generacije naše selekcije do 18 godina u Oranu - na tačno minut do kraja je preuzeo odgovornost sa penala, a na 24 sekunde do kraja je osvojio loptu!

U finalu će za zlato "ajkule" igrati protiv boljeg iz meča Srbija - Italija.

U svakom slulčaju jedina crnogorska ekipa u Oranu je obezbijedila medalju, karatistkinja Milena Jovanović je osvojila srebro, a plasmanom u polufinala sigurno će do odličja bokseri Petar Marčić i Bojana Gojković.

ŠPANIJA - CRNA GORA 9:10 (2:2, 3:1, 2:3, 2:4)

Oran - Plivalište "Žarden Pablik". Sudije: Petronili (Italija), Virijević (Srbija).

Španija: Teklas Giljena, Plana, Viljar, Gil Sedo 1, Pačalijev, Navaro 2, Fernandes 2, Duart 2, Alvares 1, Rodriges, Kolapinto 1, Vilalba, Faiges.

Crna Gora: Bjelica, Vuković, Vučković, Dragović, Nikalejvić, P. Krivokapić, Vukšić 1, V. Vukićević 2, D. Kriviokapić 2, L. Vukićević 1, Baštrica 4, Samardžić, Stupar.

Bonus video: