Matković: Blizu smo najboljih selekcija

"Peto mjesto bi bilo satisfakcija za ono što smo uradili. Nije isto završiti kao peti ili kao osmi, dvije pobjede do kraja bile bi pravi način da se završi šampionat", kazao je Matković

4792 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Anna Feher
Foto: Anna Feher

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Crnogorske vaterpoliste od najboljih svjetskih ekipa u ovom momentu dijeli samo nedostatak iskusva, smatra Dušan Matković.

Dan nakon poraza od Španije i dan prije duela sa Srbijom, "ajkule znaju da su propustile veliki šansu da dođu do polufinala.

"Nedostajalo je i malo i mnogo, taj gol zaostatka je izgleda bio nedostižan. Generalno, ipak, možemo da budemo zadovoljni utakmicom. Otvorili smo je prilično dobro, borili se do kraja, poslije svega morali da pružimo ruku ekipi koja je bolja od nas u ovom trenutku", rekao je Matković.

Vrijeme je saveznik crnogorske selekcije.

"Mislim da nije samo utakmica sa Špancima pokazala da smo blizu najboljih selekcija. I neka prethodna izdanja su to dokazala. Nedostaje nam iskustva i u narednom periodu mogli bismo da budemo potpuno konkurentni".

Sjutra je derbi protiv Srbije (14.30).

"Teško je reći ko je favorit. Ko bude raspoloženiji, pobijediće. Peto mjesto bi bilo satisfakcija za ono što smo uradili. Nije isto biti peti ili osmi, dvije pobjede do kraja bile bi pravi način da se završi šampionat", kazao je Matković.

Bonus video: