Srebro jedine crnogorske ekipe u Oranu - "ajkule" opet bez sreće sa Srbijom,

Crnogorska vaterpolo reprezentacija osvojila je srebro na Mediteranskim igrama u Oranu, porazom u finalu od Srbije sa 9:8

4594 pregleda 4 komentar(a)
U ekipi MIlana Ćirovića čak petorica igrača mlađa su od 2004. godišta, Foto: cok.me
U ekipi MIlana Ćirovića čak petorica igrača mlađa su od 2004. godišta, Foto: cok.me

Crnogorska vaterpolo reprezentacija osvojla je srebro na Mediteranskim igrama u Oranu, pošto je i drugi poraz na turniru, danas u finalu, izgubila sa identičnih 9:8 od Srbije.

Izabranici Milana Ćirovića su imali prednost na početku, kasnije stizali zaostatak a pogotkom najmlađeg vaterpoliste, 15-godišnjeg Danila Stupara i vođstvo za 7:6, ali ekipa Srbije je starija (svi 2004. godište), samim tim i iskusnija.

Ajkule su povele sa 2:0, golovima Balše Vučkovića i Lazara Vukićevića (pogodio sa peterca). Srbije je uspjela da se vrati u meč, pa onda i da preokrene rezultat i povede dva gola prednosti (5:3).Pogodio je potom kapiten Neđo Baštrica a onda i nevjerovatan pogodak Lazara Vukićevića, koji je meč završio sa tri gola.

No Srbija je na dva minuta prije kraja povela, bunili se izabranici Ćirovića smatrajući da lopta nije prešla gol liniju, ali u Oranu nije bilo tehnologije za provjeru.

Posljedni šut Samardžića sa šest metara nije pretvoren u gol i naša se jedina ekipa u Oranu morala zadovoljiti srebrom.

Lazar Vukićević je postigao tri, po jednom su se u strijelce upisali Balša Vučković, Miloš Vukšić, Vladan Vukićević, Neđo Baštrica i Danilo Stupar.

Bronza je pripala Španiji, koja je deklasirala Italiju 16:8.

Bonus video: