svjetsko prvenstvo u vaterpolu

Gojković najavljuje finale između Italije i Španije: "Furija" je najbolja, valjda je vrijeme da nešto osvoji

Borba za zlato večeras od 20 sati

7745 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Anna Feher
Foto: Anna Feher

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Ako su španske vaterpoliste mnogi vidjeli u finalu Svjetskog prvenstva, onda za Italiju može da se kaže da je iznenadila.

Mada, način na koji je savladala Mađarsku u četvrtfinalu i Grčku u polufinalu, govori da je i promijenjeni sastav Setebela spreman za velike stvari.

Italijani brane titulu - ovo im je sedmo finale, a prvaci svijetu su bili 1978, 1994, 2011. i 2019. Španija je posljednje zlato na najvećim takmičenjima osvojila 2001. u Fukuoki.

"Pogodio sam da za Špance, ne i za Mađare da su favoriti prvenstva. Španija je i protiv Hrvatske pokazala izvanrednu odbranu, sigurno je najbolja ekipa na svijetu u posljednjih pet godina i vjerovatno je vrijeme da osvoji nešto", rekao je crnogorski selektor Vladimir Gojković.

Ali, Italija je Italija, nikada ne smije da se potcijeni.

- Italijani svakako imaju šanse. Ponovo su napravili promjene, selektor Alesandro Kampanja radi izvanredan posao duže od 10 godina. Napravio je tri-četiri velike smjene generacija, istina iz velike baze i klubova koji igraju Ligu šampiona, ali svakako Italija ima šansu da odbrani zlato", istakao je Gojković.