Gojković: Kvalitet šuta nije dobar, ekipa je teško podnijela poraz u četvrtfinalu

"Tek u drugoj četvrtini smo počeli da igramo, da šutiramo... Ali, kvalitet šuta nije dobar, toga smo svjesni, mada su ovo teške utakmice. Očigledno je došlo do emotivnog pražnjenja, iako su naša očekivanja bila manja u odnosu na Mađare", rekao je selektor "ajkula" nakon poraza od Mađarske

13194 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Anna Feher
Foto: Anna Feher

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore je nastup na Svjetskom prvenstvu završila na osmom mjestu.

U posljednjem meču na turniru "ajkule" su izgubile od Mađarske 8:6.

"Tek u drugoj četvrtini smo počeli da igramo, da šutiramo... Ali, kvalitet šuta nije dobar, toga smo svjesni, mada su ovo teške utakmice. Očigledno je došlo do emotivnog pražnjenja, iako su naša očekivanja bila manja u odnosu na Mađare", rekao je selektor Vladimir Gojković.

Utisak je da se Crna Gora nije oporavila od eliminacije u četvrtfinalu kada je bolja bila Španija - 7:6.

Nakon nje je izgubila od Srbije i Mađarske.

"Pokušavali smo posljednjih dana da to prevaziđemo, ali vjerovatno nismo izvukli onoliko koliko smo mogli u ovom trenutku. Nije trenutak za dublju analizu, ali mi je drago što smo se vratili u meč, bili u igri za egal", istakao je Gojković i dodao:

"Način na koji smo izgubili od Španije je vjerovatno uticao na to da ekipa to teže podnese. Željeli smo da budemo petoplasirani, bio je to cilj nakon eliminacije u četvrtfinalu, ali odigrali smo koliko smo mogli. Sve ćemo dobro analizirati, brzo nastavljamo pripreme za Evropsko prvenstvo", kazao je Gojković.

Bonus video: