Čučković: Ne možemo da budemo zadovoljni rezultatima

"Mislim da se u nas sumnjalo više nego što smo zaslužili. Ovdje smo pokazali da možemo da igramo sa najboljima, kada ekipa stekne neku rutinu i taj mentalitet - na tome treba da radimo do Evropskog prvenstva", kazao je iskusni bek

3642 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Anna Feher
Foto: Anna Feher

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Iskusni bek crnogorske vaterpolo reprezentacije Uroš Čučković je zadovoljan igrom svoje ekipe na Svjetskom prvenstvu.

"Ajkule" su turnir završile na osmom mjestu.

"Rezultatima sigurno ne možemo da budemo zadovoljni, mada smo plasmanom u četvrtfinale ispunili cilj. A igrom - mislim da možemo, jer smo bili jako blizu u nekim utakmicama. Ova ekipa treba da stvori pobjednički mentalitet, da kada dođe blizu napravi iskorak kako bi i došla do pobjede. Rad je tu, želja je tu, igra je dobra u dosta segmenata, a problem je u napadu i toga smo svi svjesni", kazao je iskusni vaterpolista.

Crna Gora je namučila Španiju, igrala je dobro sa Mađarskom na startu šampionata...

"Mislim da se u nas sumnjalo više nego što smo zaslužili. Ovdje smo pokazali da možemo da igramo sa najboljima, kada ekipa stekne neku rutinu i taj mentalitet - na tome treba da radimo do Evropskog prvenstva".

Poraz od Mađarske (8:6) u duelu za sedmo mjesto je zaslužen.

"Uvijek su ove utakmice u početku teške. Vidjelo se da ni Mađari nemaju motiv, ali kada se uđe u utakmicu, onda je to već druga priča. U nastavku je to mnogo bolje izgledalo, i publika je imala šta da vidi", istakao je Čučković.

Krajem avgusta je EP u Splitu.

"Već od eliminacije od Španije u četvrtfinalu smo okrenuti EP i mislim da je dobro razmišljati tako. Ovo je mlada ekipa, mora da ostane na nivou i da ostane motivisana", zaključio je Čučković.

Bonus video: