Petković: Zlata vrijedno iskustvo za ovu ekipu

"Mislim da treba da budemo zadovoljni, jer smo ubjedljivo najmlađa ekipa na prvenstvu. Samo Čučković i ja kvarimo prosjek godina. Imali smo nekoliko debitanata na velikom takmičenju, nekima je ovo bilo tek drugo i stekli su ogromno iskustvo koje ćemo iskorisiti na najbolji način za sve ono što nas čeka", rekao je Petković

5159 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Anna Feher
Foto: Anna Feher

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Kapiten vaterpolo reprezentacije Crne Gore Marko Petković vjeruje da su "ajkule" profitirale iz Svjetskog prvenstva.

Završile su ga na osmom mjestu.

"Mislim da treba da budemo zadovoljni, jer smo ubjedljivo najmlađa ekipa na prvenstvu. Samo Čučković i ja kvarimo prosjek godina. Imali smo nekoliko debitanata na velikom takmičenju, nekima je ovo bilo tek drugo i stekli su ogromno iskustvo koje ćemo iskorisiti na najbolji način za sve ono što nas čeka", rekao je Petković i dodao:

"Selektor je možda htio da iskoristi ovo takmičenje da proba neke igrače koji su imali manju šansu ili je nisu imali, a svi koji nisu bili na ovom prvenstvu biće u konkurenciji za Split. Vjerujem da nam je ovaj turnir značio najviše od svih ekipa koje su došle u Budimpeštu. Jer su Radović, Mršić, Matković i ostali igrali protiv najboljih na svijetu, a to nisu imali priliku u klubovima. To iskustvo je zlata vrijedno i to će se vidjeti u budućnosti", navodi Petković.

Crnoj Gori je malo nedostajalo da dođe do polufinala...

"Nije ostavio traga poraz od Španije, mislim da nas je digao i dao krila, mada možda ne za ove mečeve razigravanja koje je teško igrati. Možda nije bilo realno, ali imali smo ogroman motiv da napravimo čudo i sitgnemo do pobjedničkog postolja. Imali smo šansu protiv najvećeg favorita i normalno je da ekipa psihološki padne. I u grupi i protiv Japana u osmini finala imali smo ogromnu potrošnju, za razliku od Španije koja je bila odmornija".

Bonus video: