Gojković: Moramo da budemo zadovoljni; Mršić: Da dobijemo svakoga i odbranimo titulu

„Bilo je u početku neizvjesno, jer smo imali grešaka, pogotovo u fazi odbrane, ali dobrim ritmom i agresivnošću smo držali tempo tokom cijele utakmice. To je bio ključ pobjede, a svi igrači su dali doprinos i rotirali smo se”, naglasio je Vladimir Gojković

7408 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Waterpolo.hu
Foto: Waterpolo.hu

Na otvaranju Super finala Svjetske lige u vaterpolu, Crna Gora je bila veoma ubjedljiva protiv Srbije (16:8).

Branilac titule je time istakao kandidaturu za najviši plasman, mada su i dalje glavni favoriti Španija i Italija, koji su u Strazbur stigli sa po osam igrača iz finala Svjetskog prvenstva u Budimpešti.

„Moramo da budemo zadovoljni poslije ovako ubjedljivog rezultata. Srbija nije bila u kompletnom sastavu, ali svakako je tu veliki broj igrača koji je pri reprezentaciji”, istakao je Vladimir Gojković.

Selektor „ajkula” insistira na bržoj igri, upravo je ritmom slomljen tim Dejana Savića.

„Bilo je u početku neizvjesno, jer smo imali grešaka, pogotovo u fazi odbrane, ali dobrim ritmom i agresivnošću smo držali tempo tokom cijele utakmice. To je bio ključ pobjede, a svi igrači su dali doprinos i rotirali smo se”, naglasio je 41-godišnji Novljanin.

Igrač utakmice je bio Marko Mršić, koji je šest puta zatresao mrežu „delfina” i najavio velike planove u francuskoj pokrajini Alzas.

„Napravili smo prvi korak pobjedom nad Srbijom. Vrlo važno je otvaranje turnira, zadovoljan sam kako je išlo. Već sjutra imamo sljedeći meč i trebalo bi da se maksimalno skoncentrišemo. Cilj nam je da dobijemo svakoga i odbranimo titulu”, jasan je 19-godišnji Kotoranin.

Bonus video: