„Ajkulama” malo i plus pet, Španija slavila nakon peteraca

Iako su vodili 7:2 i 8:4, izabranici Vladimira Gojkovića poraženi nakon peteraca od Španija (12:10, 8:8). Crna Gora će u četvrtfinalu igrati sa Francuskom, a u slučaju pobjede rival u polufinalu bi gotovo sigurno bila selekcija SAD

16157 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Iako su početkom 3. četvrtine imali pet golova prednosti (7:2), vaterpolisti Crne Gore nisu uspjeli da savladaju Španiju u obračunu za 1. mjesto u grupi A Super finala Svjetske lige.

Aktuelni svjetski šampion je odličnom odbranom u posljednjih 12 minuta zatvorio sve prilaze svom golu i serijom 4:0 izjednačio na 8:8, pa su pobjednika odlučivali peterci.

Tada je već bilo jasno da „ajkule” ostaju druge u grupi, jer pobjeda nakon peteraca donosi dva boda, a ne tri koliko im je bilo potrebno da preteknu „furiju”.

U penal-ruletu bolji su bili Španci, jer je Unai Agire odbranio udarac Stefana Vidoviću, a Vlado Popadić je pogodio prečku.

Kod Španaca je neprecizan bio samo Nikolas Paul, a za pobjedu je pogodio Alberto Baroso.

Crna Gora će u četvrtfinalu igrati sa Francuskom, a u slučaju pobjede rival u polufinalu bi gotovo sigurno bila selekcija Sjedinjenih Američkih Država.

Vasilije Radović je bio najefikasniji sa tri gola, Vlado Popadić je dao dva, a Kanstantin Averka, Dušan Matković i Stefan Vidović po jedan.

Peterce su realizovali Marko Mršić i Averka.

CRNA GORA - ŠPANIJA 10:12, nakon peteraca (2:1, 4:1, 2:3, 0:3, 2:4)

Strazbur - Bazen „Kibicenau”. Gledalaca: 400. Sudije: Spiritosanto (SAD), Penšo (Francuska). Igrač više: Crna Gora 9 (4), Španija 7 (2). Strijelci peteraca: Mršić i Averka (Crna Gora), Valera, Bustos, Sanauža i Baroso (Španija).

Crna Gora: Andrić, Mršić, Radović 3, Averka 1, Čučković, Popadić 2, Vidović 1, Gardašević, Vujović, Spaić, Matković 1, Banićević, Tešanović (12 odbrana).

Španija: Agire (šest odbrana), Perikas, Ponferada, Sanauža, De Toro, Valera 1, Famera 1, Kabanas 2, Taulj 1, Baroso 2, Paul 1, Bustos, Ljorio (šest odbrana).

Bonus video: