Gojković: Teško je šta reći poslije ovakvog poraza; Radović: Igrali smo odlično, bili bolji, ali...

„Sjutra je novi dan, četvrtfinale je najvažnija utakmica na turniru. Pokušaćemo da se oporavimo i pripremimo za taj meč”, poručio je selektor Vladimir Gojković pred sjutrašnji meč sa Francuskom

14016 pregleda 20 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Sat pred utakmicu sa Španijom, vaterpolisti Crne Gore su saznali da su osigurali makar 2. mjesto u grupi A finalnog turnira, jer je Srbija savladala Australiju 14:7.

Htjele su „ajkule”, međutim, da ponište to što su najbolje u krugu tri selekcije i da pobjedom nad svjetskim prvakom izbore 1. mjesto u grupi i duel sa Kanadom.

Bile su na pragu toga, vodile 7:2 i 8:4, ali nisu dale gol u posljednjih 12 minuta, pa su poražene nakon peteraca.

„Teško je šta treći poslije ovakvog poraza na peterce. Mislim da smo zaslužili više, imali stvarno dobru igru tokom cijele utakmice, a željeli smo da pobjedom osvojimo 1. mjesto u grupi. Nažalost, nismo uspjeli”, rekao je Vladimir Gojković.

Umjesto autsajdera Kanade, rival u četvrtfinalu biće domaća Francuska, koja je nakon peteraca savladala seleciju SAD, a od vicešampiona svijeta Italije izgubila 9:8, iako je 11 minuta prije kraja vodila 8:7.

„Sjutra je novi dan, četvrtfinale je najvažnija utakmica na turniru. Pokušaćemo da se oporavimo i pripremimo za taj meč”, poručio je selektor.

Vasilije Radović je bio najefikasniji u našoj selekciji sa tri gola, i to vezana za 6:2.

„Tokom cijele utakmice smo igrali odlično, možda i bolji bili, ali je presudila završnica, u kojoj su nas stigli. Završilo je neriješeno, ali moramo da idemo uzdignute glave i spremamo se za četvrtfinale, u kojem nas čeka Francuska”, naglasio je mladi igrač Jadrana.