Gojković: Mogli smo ranije da uvedemo utakmicu u miran tok

„Zaslužena pobjeda Francuske u sjajnoj atmosferi. Bilo je uživanje igrati, ali nažalost dobre periode igre, koje imamo tokom cijelog tunira, nismo krunisali pobjedom. Pad u igri nas je koštao pobjede”, istakao je Stefan Vidović

6782 pregleda 29 komentar(a)
Foto: Vuk Ilić
Foto: Vuk Ilić

Trećim vezanim porazom, vaterpolisti Crne Gore oprostili su se od odbrane titule u Svjetskoj ligi.

U četvrtfinalu je nepremostiva prepreka bila Francuska, koja je slavila 12:9.

„Prvu četvrtinu smo odigrali kako bi trebalo, u drugoj nismo valorizovali šanse i sami sebe doveli u ovu situaciju. Mogli smo ranije da uvedemo utakmicu u miran tok, a poslije je bilo grešaka. Vidjela se želja kod igrača da se vrate, ali smo vrlo brzo primali golove. Nastavljamo da igramo, svaka utakmica za nas je put ka onome što želimo”, istakao je selektor Vladimir Gojković.

Stefan Vidović je čestitao rivalu.

„Zaslužena pobjeda Francuske u sjajnoj atmosferi. Bilo je uživanje igrati, ali nažalost dobre periode igre, koje imamo tokom cijelog turnira, nismo krunisali pobjedom. Kada smo igrali dobro i stvarali prilike, nismo uspjeli da preokrenemo rezultat. Pad u igri nas je koštao pobjede”, istakao je Vidović.

Jedan od najiskusnijih u ovom sastavu smatra da ne bi trebalo očajavati.

„Glava gore, moramo da budemo realni i prema sebi. Ovo je mlada ekipa, sigurno da moramo da prođemo kroz proces, kada se dobro igra, a nema rezultata. To je sazrijevanje, moramo da budemo strpljivi i mi, uslovno rečeno stariji igrači, i nacija. Ovo je dobra priprema za ono što nas očekuje krajem avgusta”, aludirao je Vidović na Evropsko prvenstvo u Splitu.

Bonus video: