Crnogorski timovi izgubili na startu

Jadran bez šansi u Dubrovniku, Budva poražena od Mladosti, a Primorac od Partizana
67 pregleda 0 komentar(a)
VK Budva, Foto: Filip Roganović
VK Budva, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 07.10.2017. 18:28h

Svi crnogorski klubovi poraženi su na startu regionalnog takmičenja u vaterpolu.

Jadran Carine i nije imao posebne ambicije u prvom kolu A1 lige, ali teško da Novljani mogu da budu zadovoljni partijom u Dubrovniku.

Crnogorski šampion je izgubio od aktuelnog šampiona Juga rezultatom 9:3 u meču koji je predstavljao reprizu prošlogodišnjeg finala.

Jadran se u Gružu držao do sredine treće četvrtinkada je golom Dimitrija Kriještorca smanjio na 4:3, ali je to bio i posljednji pogodak koji je naš tim postigao na bazenu jednog od najvećih evropskih klubova.

Jug je već do kraja tog dijela igre pobjegao na plus tri (6:3), a onda u posljednjih osam minuta obezbijedio ubjedljiv trijumf na premijeri u regionalnom takmičenju.

Samo su Kriještorac (dva gola) i Aleksa Ukropina bili strijelci za Jadran u ovoj utakmici, dok je Jug imao više raspoloženih pojedinaca.

Tako su Joković i Rencuto po tri puta pogađali mrežu tima sa Škvera, a upisali su se i Fatović, Benić i Lončar.

BUDVANI NA -6 PROTIV MLADOSTI

Budva je porazom otvorila sezonu.

U Zagrebu je bolja bila Mladost - slavila je rezultatom 13:7.

Budvani su od starta bili u minusu, samo je golom Blaža Mitrovića u uvodnim minutima susreta stigla do 1:1...

Sve nakon toga je bilo u znaku „žabaca”, čija je prednost u dva navrata iznosila i sedam golova razlike.

Zović i i Vlahović su postigli po četiri pogotka za domaćina, Bukić je bio strijelac tri puta...

U Budvi, Popović i Petar Ćetković su bili dvostruki strijelci, dok su po jednom pogodili Rašković, Marjan Mitrović i Blažo Mitrović.

SLABA PREMIJERA KOTORANA: PRIMORAC PAO PROTIV PARTIZANA

Primorac čeka teška borba za opstanak u A1 ligi, jasno je to već poslije prve utakmice u sezoni - Kotorani, koji domaće mečeve igraju u Budvi, poraženi su od Partizana rezultatom 10:7.

Viđen je uzbudljiv meč, igralo se gol za gol, a Beograđani su do prvih bodova stigli zahvaljujući boljoj odbrani u posljednjoj četvrtini, jer nisu primili gol sedam minuta i 57 sekundi, još od kada je Maroje Gluhaić izjednačio na 7:7.

To je, međutim, bilo sve od Primorca u napadu, pa je poraz bio neminovan - Partizan je serijom 3:0 upisao veoma bitan trijumf.

U A2 ligi, Kataro je izgubio od Valjeva u gostima sa 14:12.

Jug - Jadran Carine 9:3 (3:1, 1:1, 2:1, 3:0)

Dubrovnik - Bazen u Gružu. Sudije: Tioco (Hrvatska), Abramović (Crna Gora).

Jug: Bijač, Macan, Fatović 1, Lončar 1, Joković 3, Garsija, Ivanković, Rašović, Rencuto 3, Pavličević, Benić 1, Lozina, Jurak, Čulina.

Jadran Carine: Kandić, Ukropina 1, Popadić, Kriještorac 2, D. Banićević, Merkulov, B. Banićević, Gardašević, Radović, Spaić, Drašković, Petković, Tešanović, Mijušković.

Mladost - Budva 13:7 (4:2, 4:1, 2:2, 3:2)

Zagreb - Bazen na Savi. Sudije: Prančić (Hrvatska), MAtijašević (Crna Gora).

Mladost: Marcelić, Radu, Zović 4, Bajić, Biljaka, Bukić 3, Vlahović 4, Lazić, Marković 1, Paškvalin, Lipar, Bašić 1, Slade, Samardžić.

Budva: Kralj, Manojlović, S. Ćetković, M. Mitrović 1, B. Mitrović 1, Dragović, Adžić, Popović, Vujašević, Popović 2, P. Ćetković 2, Franeta, Krivokapić, Rašković 1.

Primorac - Partizan 7:10 (2:2, 1:2, 3:3, 1:3)

Budva - Bazen "Dragan Trifunović". Sudije: Obradović (Crna Gora), Putniković (Hrvatska).

Primorac: Šubladze, Matković, Crepulja 1, Petrović 2, Gluhaić 3, Gopčević, Todorović, Vukmirović, Latinović, Grgurević 1, Vukasović, Paunović, Radnjić, Ma. Konatar.

Partizan: Rističević, Kasum, F. Janković, Lukić 1, Lazić 1, Radanović, M. Janković 4, Andrejević, Manojlović, Radojević 2, Radonjić 2, Aksentijević, Belopavlović, Vučinić.

Bonus video: