Matković potpisao za Barselonetu: Nagrada od koje će koristi imati i reprezentacija

"Smatram da je ovo klub u koji ću se brzo uklopiti, jer gaji dinamičnu igru sa puno kretnji u kojoj se najbolje snalazim", rekao je Matković za "Vijesti"

8540 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Anna Feher
Foto: Anna Feher

Veliki napredak Dušana Matkovića je nagrađen transferom u jedan od najroganizovanijih klubova u Evropi - crnogorski vaterpolista je postao član Barselonete, objavio je katalonski klub.

Dogovor doskorašnjeg vaterpoliste Primorca sa Barselonetom je postojao nekoliko mjeseci, o tome se spekulisalo još u aprilu, sada je sve ozvaničeno.

"Odlazak u Barselonetu je velika satisfakcija, koja dolazi kao nagrada za godine rada koje sam uložio u sebe. Smatram da je ovo klub u koji ću se brzo uklopiti, jer gaji dinamičnu igru sa puno kretnji u kojoj se najbolje snalazim", rekao je Matković za "Vijesti".

Barseloneta je aktuelni šampion Španije i osvajač Kupa, bila je prvak Evrope 2014.

Sastav uglavnom čine reprezentativci Španije koja je ovog ljeta postala prvak svijeta, a trener je Elvis Fatović, proslavljeni hrvatski as, koji je u karijeri vodio Jug i selekciju Australije.

"Naravno, odlazak u Barselonetu je i velika prilika da napredujem. Mogućnost da treniram sa nekim od najvećih imena u vaterpolo svijetu znači izuzetno puno i vjerujem da će sve ovo biti značajno i za reprezentaciju. Jer, sada ćemo imati još nekog igrača koji nastupa na najvećoj klupskoj sceni", poručio je Matković.

Matković ima 23 godine, dijete je Primorca, s kojim je prošle sezone osvojio Kup Crne Gore.

Za kratko vrijeme je postao bitan član crnogorske selekcije, a debi na najvećim takmičenjima je imao prošle godine na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Matković se u španskom vaterpolu pridružio saigračima iz nacionalnog tima - Dušanu Banićeviću i Konstantinu Averki, koji nastupaju za Sabadelj.

Bonus video: