Juniori protiv Holanđana, Lompar: Odlični su plivači, moramo da budemo pametni

Juniorska vaterpolo reprezentacija sjutra igra meč četvrtfinala na SP

4083 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Vaterpolo savez Srbije
Foto: Vaterpolo savez Srbije

Grupna faza je odrađena bez greške, sa tri ubjedljive pobjede, a od sjutra U18 vaterpolo reprezentaciju Crne Gore čekaju eliminacioni mečevi na Svjetskom prvenstvu u Beogradu.

"Ajkule" su osvajanjem prvog mjesta u grupi osigurale direktan plasman u četvrtfinale i zakazale duel sa Holandijom (srijeda, 21 sat), koja je danas lako savladala Kazahstan (30:3).

Uloga favorita pripada izabranicima Vida Lompara, ali utakmica četvrtfinala sa sobom uvijek nosi dozu pritiska, za nju treneri često kažu da je najteža na najvećim takmičenjima...

"Kao što smo i očekivali, Holandija je naš naredni rival. I prije Svjetskog prvenstva sam Holanđane svrstavao među osam najboljih reprezentacija i sigurno da nas čeka težak meč. To je protivnik kojeg dobro poznajemo, koji ima odlične plivače, agresivne i fizički veoma jake", rekao je Lompar.

U18 vaterpolo reprezentacija Crne Gore
foto: Vaterpolo savez Srbije

Naši vaterpolisti su u prva dva kola pobjeđivali autsajdere Južnu Afriku i Kanadu.

Onda su u direktnom duelu za prvo mjesto savladali jednog od favorita Španiju i najavili da su spremni da se u Beogradu bore za drugo odličje ovog ljeta, nakon što su osvojili srebro na Mediteranskim igrama u Alžiru.

"Vjerujem da ćemo pametnom i smirenom igrom, uz fanatičnu borbenost koja ne smijemo da izodtane, osigurati plasman u polufinale i doći u situaciju da mislimo o medalji", istakao je Lompar.

Ako bude bolja od Holandije, Crna Gora će u polufinalu igrati sa boljim iz okršaja Srbije i Hrvatske.

Bonus video: