Split spreman za vaterpolo spektakl u Spaladium areni

U Splitu igraju i naši vaterpolisti, koji se u grupnoj fazi sastaju sa Gruzijom, Slovačkom i Italijom

3372 pregleda 0 komentar(a)
Toni Kukoč na bazenu u Spaladium areni, Foto: HVS
Toni Kukoč na bazenu u Spaladium areni, Foto: HVS

U vaterpolo ambijentu splitske Spaladium Arene, u petak je održana konferencija za medije povodom Evropskog prvenstva koje će se igrati od 27. avgusta do 10. septembra.

“Nekoliko puta sam bio ovdje u Areni i mogu da kažem da mi sada izgleda ljepše nego prije. Takođe, ne bih imao ništa protiv da zauvijek ostane bazen u njoj i da se uvijek ovdje igra. Svi se radujemo novom takmičenju i jedva čekamo da glavne uloge prepustimo vaterpolistkinjama i vaterpolistima. Zahvaljujem HVS-u na svemu što je napravio da ovo bude jedno od najboljih evropskh prvenstava ikad organizovanih, te Vladi Republike Hrvatske bez čije pomoći ovo ne bi mogli da organizujemo, kao i Gradu Splitu od kojeg očekujem da bude dobar domaćin“, poručio je član borda Evropskog plivačkog saveza (LEN) Miloš Mračević, direktor hercegnovskog Jadrana.

“Prije četiri godine kad smo dobili organizaciju prvenstva, a poznavajući snagu Upravnog odbora HVS-a, bio sam uvjeren da ćemo ga organizovati na visokom nivou. Onda se dogodio cijeli niz događaja koji su nam otežali posao. Usprkos svemu, bili smo mirni, rješavali smo probleme da bi zadnjih šest mjeseci intenzivno radili na samoj organizaciji. Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog takmičenja sa 28 zemalja i 92 utakmice“, kazao je Renato Živković, generalni sekretar Hrvatskog vaterpolo saveza i izvršni direktor Evropskog prvenstva.

U Splitu igraju i naši vaterpolisti, koji se u grupnoj fazi sastaju sa Gruzijom, Slovačkom i Italijom. Prvi meč je 29. avgusta sa Gruzijom (10.30).

Bonus video: