"Ajkule" protiv Gruzije otvaraju EP: Ne obećavamo ništa, idemo utakmicu po utakmicu

Vaterpolisti Crne Gore sjutra (10.30) protiv Gruzije igraju prvu utakmicu na EP u Splitu

3640 pregleda 3 komentar(a)
Ukropina, Foto: Filip Roganović
Ukropina, Foto: Filip Roganović

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore sjutra (10.30) protiv Gruzije otvara Evropsko prvenstvo u Splitu.

Iza "ajkula" je dugo, naporno ljeto, tokom kojeg je ekipa učestvovala na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, a onda i na završnom turniru Svjetske lige u Strazburu.

Ekipa Vladimira Gojkovića je tokom pripremnog perioda igrala na "Samarcidis kupu" u Grčkoj i osvojila ga, a onda je u generalnoj probi pred šampionat savladala Njemačku i Španiju na turniru u Diseldorfu.

“Dugo je ljeto iza nas, mnogo utakmica, treninga da bismo došli do prave forme. Gruzija je prvi rival, taj meč bi mogao da bude pokazatelj kakve su nam mogućnosti. To je protivnik koji ima pojedinačni kvalitet, dosta “stranaca” i ako njih zatvorimo uvešćemo meč u ritam koji želimo, samim tim se i približiti pobjedi”, rekao je povratnik u reprezentaciju Aleksa Ukropina.

U grupi su još Slovačka i Italija.

“Čeka nas težak turnir. Imamo velika očekivanja, ali ne možemo da obećavamo ništa, već idemo utakmicu po utakmicu”, dodao je Ukropina.

Golman Petar Tešanović očekuje da Crna Gora bude sve bolja kako prvenstvo odmiče.

Tešanović
Tešanovićfoto: wpolo.me

“Očekujem da iz meča u meč budemo sve bolji, da budemo pravi u četvrtfinalu. Gruziju dobro znamo, znamo i koje kvalitete ima, da ima mnogo naturalizovanih igrača. Vjerujem da smo bolji i da ćemo na pravi način otvoriti Evropsko prvenstvo”, istakao je Tešanović.

Crna Gora će 31. avgusta igrati sa Slovačkom (14 h), dok će joj dva dana kasnije rival biti Italija (19 h). Direktan plasman u četvrtfinale izboriće prvoplasirane selekcije iz sve četiri grupe, dok će drugoplasirane i trećeplasirane igrati osminu finala.

Bonus video: