Gojković: Odlično smo otvorili meč, kasnije došlo do umora; Spaić: Najvažniji je trijumf

„Utakmica kao i svaka na otvaranju velikog takmičenja. Privikavanje na novi bazen, pogotovo u jutarnjem terminu, sve to čini da meč bude specifičan”, rekao je selektor Vladimir Gojković

4905 pregleda 9 komentar(a)
Vladan Spaić na meču sa Gruzijom, Foto: https://www.facebook.com/leneuropeanaquatics
Vladan Spaić na meču sa Gruzijom, Foto: https://www.facebook.com/leneuropeanaquatics

Na otvaranju 35. Evropskog prvenstva u Splitu, vaterpolisti Crne Gore su savladali Gruziju 14:11.

„Ajkule” su odlično počele meč, za 14 minuta dale devet golova i povele 9:4, a onda stale i dozvolile legiji stranaca Dejana Stanojevića da stigne na 9:8 i pri tom rezultatu pogodi i prečku preko centra Fabija Baraldija.

Ali, tada su se izabranici Vladimira Gojkovića razbudili i sa četiri vrza pogotka otklonili sve dileme.

„Utakmica kao i svaka na otvaranju velikog takmičenja. Privikavanje na novi bazen, pogotovo u jutarnjem terminu, sve to čini da meč bude specifičan”, rekao je Gojković.

Selektor je apostrofirao odličan početak.

„Zadovoljni smo pobjedom i odličnim otvaranjem meča, kasnije je u drugom dijelu došlo do umora. Bitno je da smo slavili, sada se okrećemo Slovačkoj”.

Crna Gora će na tom duelu biti apsolutni favorit, a onda u petak protiv Italije rješavati pitanje pobjednika grupe A.

„Nadam se da će nas taj duel protiv Slovačke na pravi način uvesti u ono što slijedi. Nakon te, više nema lake utakmice na EP”, istakao je Gojković.

Vladan Spaić nije igrao na Svjetskom prvenstvu, sada je na početku EP dao dva gola.

„Na startu je uvijek najvažniji trijumf, jer pored rivala, treba da se naviknete i na bazen, da se ‘osjeti’ i lopta, ambijent... Možemo da budemo zadovoljni, rezultat je dobar, sada nastavljamo dalje. Korak po korak, prvo Slovačka. I nju ćemo shvatiti maksimalno ozbiljno”, naglasio je centar Crne Gore.