Gojković: Dobar meč da probamo neke nove formacije; Averka: Želimo pobjedu nad Italijom

Duel sa Italijom je u petak od 19 sati

7183 pregleda 1 komentar(a)
Foto: LEN
Foto: LEN

Crnogorski vaterpolisti ostvarili su drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu, nakon Gruzije na startu pobijedili su Slovačku (18:10), bez problema, ali ponov uz oscilacije u igri.

Vodili su 4:0, pa dozvolili slabijem rivalu da uhvati priljučak...

"Prva četvrtina utakmice nije bila loša, ali tokom druge se nismo snašli. Slovačka je odigrala veoma dobru utakmicu u drugom periodu, centar im je bio odličan. U trećem smo promijenili taktiku, počeli smo da igramo agresivnije i postigli dosta golova. Za vrijeme Evropskog prvenstva mislim da je neophodno imati neku vrstu lakših utakmica na kojima mogu da se probaju neke nove formacije i ovaj meč je bio dobar za to. Naš fokus je sada na Italiji, to je najvažniji susret u grupnoj fazi", kazao je selektor Vladimir Gojković.

Konstantin Averka bio je golgeterski raspoložen, upisao je pet pogodaka...

„Bio sam dobar danas, ali hvala cijelom mom timu. Čestitke Slovačkoj, igrala je zaista dobro prve dvije četvrtine, ali kasnije smo imali više energije i kvaliteta. Slijedi Italija i meč koji želimo da pobijedimo. Važno nam je da budemo broj jedan, kako bismo imali što bolju poziciju za četvrtfinale i kasnije”, rekao je Averka.

Duel sa Italijom je u petak od 19 sati.

Bonus video: