Gojković: Italija je znala kako da nas kazni

"Rekao sam i prije šampionata da smo bolji nego na Evropskom prvenstvu. I ovdje smo naučili puno, vjerujem da ćemo u drugoj sedmici EP to pokazati", rekao je selektor "ajkula"

19074 pregleda 16 komentar(a)
Foto: LEN
Foto: LEN

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković je nakon poraza od Italije (13:8) jasno poručio da je kobna bila treća četvrtina.

U tom dijelu igre su "azuri" serijom 5:0 pobjegli sa 5:5 na 10:5 i "osudili" našu selekciju na osminu finala Evropskog prvenstva.

Tamo je čeka Rumunija (nedjelja u 15 sati).

"Izgubili smo utakmicu u kojoj smo vjerovali da možemo da pobijedimo. Vidjelo se po timu da je vjerovao, vjerovao je i na minus četiri i to me raduje. Dvije i po četvrtine smo igrali zaista dobro, kasnije nismo iskoristili svoje šanse, a rivalu da sve to kazni i meč je brzo bio riješen. Mislim da smo mogli bolje i u prvoj četvrtini, morali smo da postignemo gol ili dva. Dogodio se potom taj pad u trećem periodu...", rekao je Gojković i dodao:

"Rekao sam i prije šampionata da smo bolji nego na Evropskom prvenstvu. I ovdje smo naučili puno, vjerujem da ćemo u drugoj sedmici EP to pokazati. Sada nemamo pravo na grešku u osmini finala, pripremaćemo se za to".

Vasilije Radović je bio dvostruki strijelac.

"Nije lako nakon ovakvog poraza. Borili smo se, mislim da smo sami sebe pobijedili nekim greškama koje nisu smjele da se dogode. Mislim da ovo nije realan rezultat, ali u suštini se ništa ne mijenja, jer želimo u četvrtfinale", istakao je Radović.

Bonus video: