Najzrelija partija kao priprema za Mađare

Crna Gora se sigurnom pobjedom nad Rumunijom 13:8 plasirala u četvrtfinale, gdje je čeka velikan (utorak od 15 sati)

21237 pregleda 3 komentar(a)
Foto: LEN
Foto: LEN

Nije bilo lako kao što govori rezultat (13:8), ali na kraju je najvažnije da su se crnogorski vaterpolisti plasirali u četvrtfinale Evropskog prvenstva i da su ispunili prvi cilj za turnir u Splitu.

Rumunija je mučila “ajkule” dvije i po četvrtine (vodila je 3:2 nakon prvih osam minuta), prijetila iz svih oružja, ali tim Vladimira Gojkovića je bio pravi kada je to bilo i najpotrebnije.

Centri su pravili razliku na dva metra od gola rivala, a vanjski igrači pogađali za na kraju ubjedljivih 13:8 - za dobru uvertiru za meč sa Mađarskom koji je na programu u utorak (15 sati).

Istakli su se Marko Petković i Konstantin Averka na lijevoj strani, zajedno su dali pet golova, a kada je trebalo “potopiti” protivnika stvari su u svoje ruke uzeli Bogdan Đurđić i Aleksa Ukropina.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore
foto: LEN

Sveukupno, bilo je to ozbiljno napadačko i dobro defanzivno izdanje naše selekcije dva dana pred meč sa Mađarima (utorak od 15 sati)...

"Zadovoljan sam kako je ekipa reagovala, bekovi su bili fantastični - odradili su veliki posao proti rumunskih centara koji su u grupi dominirali. Naši centri su bili takođe veoma dobri, posebno su donijeli mnogo isključenja u trećoj i četvrtoj četvrtini. Prije toga je trebalo da ih još više koristimo, jer smo znali da imamo prednost na dva metra", rekao je Gojković.

Rumunija je na početku 3. perioda izjednačila na 6:6, nakon toga više nije mogla da parira.

Posljednji put je bila relativno blizu kada je smanjila na 9:7, ali je taj nalet lako odbijen...

"Rumunija je bila veliko iznenađenje za mene, igra fantastično na ovom turniru, sa odličnim centrima, nekoliko dobrih šutera... Sve to je pokazala i protiv nas i čestitam joj. Mislim da smo uradili dobar posao, izuzev nekoliko grešaka, ali i one su sastavni dio igre", dodao je Gojković i osvrnuo se na duel sa Mađarskom:

"Biće lako motivisati igrače za tu utakmicu. Četvrtfinale je najvažniji meč na turniru, a rival je fantastična Mađarska".

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore
foto: LEN

Po tri gola su u našem timu postigli Petković i Đurđić, po dva Ukropina i Averka, a po jedan Vasilije Radović, Miroslav Perković i Vladan Spaić.

Istakao se i Dejan Lazović je imao 13 odbrana.

"Pobjeda je ono što se računa. Ušli smo među osam najboljih, time smo ispunili prvi cilj. Na startu meča možda nije išlo onako kako smo planirali, ali kasnije smo bili pravi. Mađarska? Vrhunska je to ekipa i vjerujem da možemo da joj pariramo. Nadam se da smo spremni da odigramo najbolji meč na turniru", rekao je crnogorski golman.

CRNA GORA - RUMUNIJA 13:8 (2:3, 4:2, 3:2, 4:1)

Split - “Spaladium arena”. Gledalaca: 150. Sudije: Margeta (Slovenija), Dervo (Francuska). Igrač više: Crna Gora 11 (6), Rumunija 6 (3). Peterci: Crna Gora 2 (-).

Crna Gora: Lazović (13 odbrana), Murišić, Radović 1, Averka 2, Vujović, Popadić, Perković 1, Đurđić 3, Ukropina 3, Spaić 1, Matković, Petković 3, Tešanović.

Rumunija: Cik (12 odbrana), Neamtu 3, Judean 1, Fulea 1, Antipa, Prioteasa, Vranceanu 1, Remeš 1, Kolodrovski, Đorđesku 1, Dinca, Vanšik, Mihaluca.

Bonus video: